Den hollandske dronning Beatrix taler til nationen mandag aften. Ifølge hollandske medier vil dronningen meddele sin abdikation til fordel for sønnen Willem-Alexander.

HOLLAND: Mandag aften klokken 19 går den hollandske dronning Beatrix på radio og TV for at tale til nationen. Det er endnu uvist, hvad dronningen vil tale om, men ifølge flere hollandske medier, vil hun meddele sine undersåtter, at hun abdicerer og overlader tronen til kronprins Willem-Alexander.

Talen blev optaget tidligere mandag i kongeslottet Huis ten Bosch, og en unavngiven kilde tæt på hoffet bekræfter over for avisen De Telegraaf, at den 74-årige dronning vil bebude sin afsked.

Formodningen om, at der er tale om en abdikationstale, forstærkes yderligere af, at premierminister Mark Rutte vil tale til nationen umiddelbart efter dronningens tale.

Abdikation er en tradition i det hollandske kongehus, og Beatrix overtog selv tronen i 1980, da hendes mor, dronning Juliana, trådte tilbage. Hendes mormor, dronning Wilhelmina, abdicerede også i 1948.

Den populære dronning Beatrix efterfølges af sin ældste søn, kronprins Willem-Alexander, som ventes kronet under navnet Willem (Vilhelm) IV. Willem-Alexander, der i dag bærer titlen prins af Orange, er gift med den argentinsk fødte prinsesse Maxima. Sammen har de tre børn.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.