Lyt til artiklen

Flere viceministre, rådgivere og guvernører er allerede fortid.

Nu er endnu mere indflydelsesrige navne i farezonen for at blive fyret.

For ifølge det ukrainske medie RBC er den ukrainske præsident, Volodymyr Zelenskyj, stadig ikke færdig med at rydde op og muge ud i regeringskontorerne, hvor anklager om omfattende korruption har klæbet sig fast.

Angivelig skulle hele otte ministre i landets regering således være fyringstruede i ny oprydningsrunde.

»Det er dog for tidligt at sige, om hele listen af ministre vil blive fyret på en gang,« skriver mediet.

Først efter et møde i februar vil det angivelig stå klart, hvad der vil ske.

Det var i første omgang i sidste uge, at den lange stribe af topfolk i den ukrainske regering ud af det blå mistede deres job.

I den forbindelse fortalte en tidligere toprådgiver til B.T., at der allerede eksisterede korruptionssager mod flere af de nu tidligere statsansatte.

»Ukraine har udviklet en omfattende infrastruktur omkring antikorruption sammen med sine vestlige allierede siden 2014. Og det er det, vi ser virke her,« lød det:

»Der er mange ukrainere, som håber på retfærdighed i den her sag. Det kan blive en af de første store sejre for Ukraines bekæmpelse af korruption.«

Fyringerne kom dengang kun få dage efter, at Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, i sin daglige videotale til folket kom med et løfte:

»Jeg vil gerne gøre det klart: Der kommer ikke til at være en tilbagevenden til den måde, det var på før i tiden. Til den måde, hvor forskellige personer tæt på statens institutioner eller de, der brugte hele deres liv på at jage høje poster, plejede at leve.«

Også den ukrainske premierminister, Denys Shmygal, har ifølge RBC været nævnt i forbindelse med de mange potentielle fyringer, men mediet mener at vide, at han under ingen omstændigheder ser ud til at miste sit job.