Ifølge Washington Post undersøges en person tæt på Donald Trump i sagen om Rusland-forbindelser.
Ifølge Washington Post undersøges en person tæt på Donald Trump i sagen om Rusland-forbindelser. Foto: SHAWN THEW

Det anerkendte amerikanske medie Washington Post har fredag aften, dansk tid, breaket en nyhed, der kan - hvis den viser sig at holde stik - være en bombe under præsident Donald Trump.

Avisen skriver med baggrund i flere unavngivne kilder, at den undersøgelse, der lige nu er i gang i forhold til mulig koordinering mellem Rusland og Donald Trumps valgkampagne, zoomer ind på en ikke-navngiven person helt tæt på præsidenten.

Der skal ifølge avisens kilder være tale om en person, som efterforskerne kigger særligt godt i sømmene. Samtidig skal personen, som bliver undersøgt nærmere, have en position i Det Hvide Hus, der er tæt på Trump - en såkaldt 'senior White House adviser', eller toprådgiver i Det Hvide Hus på dansk.

RB PLUS Trump til stormøde med islamiske ledere Frihandel i USA

Kilderne vil dog ikke sætte navn på den specifikke rådgiver.

Ifølge Washington Posts kilder har efterforskningen indtil videre fokuseret på personer, som tidligere havde roller helt tæt på Trump, men nu ikke længere er i billedet - heriblandt kan nævnes navne som den tidligere nationale sikkerhedsrådgiver Michael Flynn og den tidligere kampagneformand Paul Manford. Hvad den del af efterforskningen har ført til, vides endnu ikke.

Men nu er man ifølge avisen nået frem til personer tæt på Trump i Det Hvide Hus.

Mere offentlig efterforskning fra nu af

Desuden skal efterforskningen i Trump-kampagnens forhold til Rusland optrappes de kommende uger, forlyder det.

Her vil flere offentlige høringer blive foretaget. Indtil videre har meget af efterforskningen været lukket ned for offentligheden.

I det hele taget er efterforskningen af Trump-kampagnen blevet intensiveret de seneste dage. Blandt andet er den tidligere FBI-direktør Robert Mueller blevet udnævnt til at stå i spidsen for efterforskningen.

USA-COLOMBIA/

Det understreges dog, at det langt fra er sikkert, at efterforskningen vil føre sigtelser med sig - heller ikke at noget sådan er kommet nærmere.

Donald Trump var selv tidligere på ugen ude og kalde sagen for en 'heksejagt' mod hans person.

»Han var skør, virkelig en tosse«

En anden stor amerikansk avis i form af New York Times har også en opsigtsvækkende nyhed om præsidenten fredag aften.

Avisen har fået læst op af et dokument, som opsummerer et møde mellem Trump og russiske embedsmænd. Her fortæller Trump om fyringen af FBI-direktøren James Comey.

Betalt frokost hos DR Fyringsrunde hos DR

»Jeg har lige fyret chefen for FBI. Han var skør, virkelig en tosse,« skal Trump have sagt, hvorefter præsidenten uddybede:

»Jeg var under stort pres på grund af Rusland. Det er lettet nu.«

Trump fortalte også, at han ikke mente, at han blev undersøgt for noget.

Ifølge både NBC News og ABC News så benægter Det Hvide Hus ikke, at præsident Trump skal have kaldt James Comey for »skør« og en »tosse«.

Laveste opbakning til Trump

Ligeledes fredag aften har nyhedsbureauet Reuters offentliggjort den seneste undersøgelse af, hvor mange amerikanerne der støtter deres præsident. Og det ser ikke godt ud for Trump.

Med kun 38 procent, der støtter præsidenten, er det på det laveste, det har været, siden Trump indtog præsidentembedet.

sdsdsdsd

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 0 kr.