Den berygtede, russiske Wagner-gruppe er på vej til at bliver erklæret for en terrororganisation i Storbritannien.

Det vil ske »inden for få uger«.

Sådan skriver Financial Times på baggrund af oplysninger fra kilder i den engelske regering.

Herfra lyder det, at indenrigsminister Suella Braverman selv vil komme med udmeldingen, når de juridiske detaljer er helt på plads.

På den britiske terrorliste vil Wagner-gruppen i så fald komme i samme kategori som eksempelvis al-Qaeda, IS og Hizbollah – hvilken igen vil give Storbritanniens helt nye og skrappere muligheder for at slå ned på Jevgenij Prigozjins paramilitære gruppe.

For så vil det ifølge britisk lov være en kriminel handling at tilhøre, støtte eller bare opfordre til at støtte organisationen.

Straffen kan være op til ti års fængsel.

Desuden kan den britiske stat i fremtiden beslaglægge værdier tilhørende Wagner frem for 'kun' at være i stand til at indefryse dem i forhold til de nuværende sanktioner.

Stramningen over for Prigozjins lejesoldater kommer efter pres fra flere parlamentsmedlemmer, skriver Financial Times.

Mange har ment, at man for længe fra officiel side simpelthen har underspillet og undervurderet gruppens indflydelse og handlinger.

Det har dog taget tid at få lovskriftet formuleret, lyder det – ikke mindst efter at den russiske præsident, Vladimir Putin, tidligere på sommeren indrømmede, at den russiske stat har finansieret Wagner-gruppen.

Den britiske regering har ikke ønsket at bekræfte, hvorvidt Wagner-gruppen snarligt ryger på landets terrorliste.