Hundredvis af afhoppere fra terrororganisationen IS flygter i øjeblikket mod den tyrkiske grænse og kan være på vej mod Europa.

Det skriver The Guardian.

Ifølge mediet er mange tidligere krigere allerede kommet til byer i det sydlige Tyrkiet, og flere af dem betaler menneskesmuglere op mod 12.000 kroner for at blive smuglet over den tyrkiske grænse fra Syrien.

Flere er begyndt at forlade IS i takt med at terrororganisationen de seneste år har mistet territorier i både Syrien og Irak, og det betyder nu, at også mange militante tidligere tilhængere prøver at finde vej til Mellemøsten, det nordlige Afrika og Europa.

Strømmen af tidligere krigere, der bevæger sig mod blandt andet Europa, udgør et øget pres på efterretningstjenesterne i de forskellige lande.

Tidligere kunne IS-afhoppere være af stor værdi for de internationale og europæiske efterretningstjenester, men siden IS i stigende grad har mistet territorier, som blandt andet Mosul i Irak og Raqqa i Syrien, har efterretningstjenester i stigende grad fået adgang til informanter fra terrororganisationen.

Informanter, som i langt højere grad kan bidrage med informationer om, hvad der sker nu og her, og de gør dermed afhopperne overflødige.

Det betyder også, at de grupper, der nu forsøger at flygte og potentielt kommer til Europa, bliver betragtet som fjendtlige afhoppere, som der heller ikke er stor chance for kan reintegreres i samfundet. Ifølge The Guardian har flere officielle kilder i Europa blandt andet givet udtryk for, at man hellere ser, at de, der er rejst ud for at kæmpe for IS, dør i kampen end vender hjem.

Man mener, at titusindvis af IS-krigere er blevet dræbt i kampen for at bevare de territorier, terrororganisationen indtog i midten af 2014.