Den bevæbnede gidseltager i Sydney påstår at have flere bomber, skriver et australsk medie. Myndighederne kan ikke bekræfte påstanden.

AUSTRALIEN: Ifølge det australske medie Ten News Sydney påstår gidseltageren fra Lindt Chocolate Café i Sydney at være i besiddelse af fire bomber.

To af bomberne skulle være placeret på caféen, hvor han holder et ukendt antal personer fanget, mens de andre to skulle befinde sig på et endnu ukendt sted i det centrale forretningsdistrikt i Sydney.

Samme medie mener også at vide, at gidseltageren for første gang har meddelt sine krav. Han ønsker at få bragt Islamisk Stats sorte flag til cafeen, ligesom han kræver en telefonsamtale med premierminister Tonny Abbott.

De australske myndigheder har hverken bekræftet eller afkræftet forlydenderne om de fire bomber, eller at der skulle være fremsat krav.

Det er fortsat uvist, hvad gidseltagerens motiv er, men der har været spekuleret ivrigt i, at han skulle have tilknytning til islamistiske grupperinger, efter at gidslerne har holdt et sort flag med den islamiske trosbekendelse i arabisk skrift op mod vinduet. Flag med lignende motiver bruges af flere islamistiske terrorgrupper.

Spekulationerne tager ikke mindst afsæt i det faktum, at Australien har været en af de mest markante bidragsydere i koalitionen, der i øjeblikket bomber IS fra luften i Irak og Syrien. Australien har ligeledes spillet en markant rolle i de internationale operationer, der har været i Mellemøsten det seneste årti.