Adskillige danskere er blevet anholdt i den sydspanske provins Málaga.

Det er sket i forbindelse med en ganske spektakulær sag, der involverer store pengebeløb, milliondyre biler, 25 mobiltelefoner og dåser med hakkede tomater.

Det skriver det spanske medie La Opinión de Málaga og det danske medie Spanien i dag på baggrund af en pressemeddelelse fra det spanske Policía Nacional.

Aktionen skal være fundet sted i april måned i år.

Her kan man læse, at politiet har anholdt ni personer.

Af dem skal størstedelen være danske – hvor mange vides ikke præcis – mens resten skal være af iransk og russisk herkomst.

I samme ombæring har politiet beslaglagt intet mindre end 780 kilo hash, 15 luksusbiler, 25 mobiltelefoner, kontanter for et beløb på 201.000 euro – både i danske kroner og euro – samt en stor mængde opioid-tabletter og en drone.

Den store mængde hash var ifølge politiets oplysninger pakket i dåser, der på overfladen så ud til at indeholde hakkede tomater. Hele ti paller blev konfiskeret.

En del af de beslaglagte penge i den spektakulære sag.
En del af de beslaglagte penge i den spektakulære sag. Foto: Policia Nacional
Vis mere

Fundet blev gjort i en lagerhal i det sydlige Spanien, hvor de mange dåser var ved at blive klargjort til at blive fragtet til forskellige europæiske byer – herunder også til byer i Danmark.

Ifølge spansk politi skal der være tale om en 'kriminel organisation', der står bag det iøjefaldende fund og de mange anholdelser.

Og den mener man nu at have opløst.

Spanien i dag har været i kontakt med Udenrigsministeriet, som bekræfter, at man kender til sagen.

Sådan så dåserne med den skjulte hash ud.
Sådan så dåserne med den skjulte hash ud. Foto: Policia Nacional
Vis mere

Men ellers har man ikke yderligere kommentarer.

'Udenrigsministeriet er bekendt med sagen, men har tavshedspligt i personsager og kan ikke oplyse yderligere,' lyder det.

Ifølge spansk politi skal flere af de anholdte have rockerforbindelser i Danmark.

Endnu står det ikke klart, hvornår sagen skal for retten. Men sagen skal køre i domstolen i Marbella, lyder det.