Der forberedes et appelskrift for tre udlændinge, som af en domstol i udbryderrepublik er dømt til døden.

Tre udlændinge, som i en ukrainsk udbryderregion er blevet idømt dødsstraf for at kæmpe for Ukraine, forbereder en appel.

Det siger Julia Tserkovnikova, som er advokat for en af de dømte, torsdag til det russiske nyhedsbureau Tass.

Briterne, Aiden Aslin og Shaun Pinner, samt marokkaneren, Brahim Saadoun, blev af en domstol for cirka to uger siden idømt dødsstraf. Det skete i den selverklærede Folkerepublikken Donetsk, som ledes af prorussiske separatister.

De tre blev af domstolen kendt skyldige i "aktiviteter som lejesoldater og i at udføre handlinger, der har til formål at overtage magten og vælte forfatningsordenen i Donetsk".

- Mine kolleger og jeg forbereder et appelskrift i overensstemmelse med de anklagedes interesser, siger Tserkovnikova ifølge Tass.

Det er ikke umiddelbart lykkedes nyhedsbureauet Reuters at få fat i Tserkovnikova selv.

Ukraine har udtalt, at landet med alle midler prøver at redde de tre udlændinge.

Kenneth Øhlenschlæger Buhl, der er militærforsker ved Forsvarsakademiet og uddannet jurist, vurderede i forbindelse med dommen over for Ritzau, at de dømte var blevet del af et politisk spil. Han mener ikke, at dommen kan anerkendes folkeretligt.

De to briter, Aiden Aslin fra Newark og 48-årige Shaun Pinner, fra Watford, overgav sig i april i den ukrainske by Mariupol.

Marokkaneren, Brahim Saadoun, overgav sig i marts i den ukrainske by Volnovakha.

De havde ifølge Ukraine alle underskrevet kontrakter med landets væbnede styrker.

De tre mænds familier afviser, at de var lejesoldater.

Aslins familie har sagt til BBC, at briten i et telefonopkald har sagt, at han af sine fangevogtere er blevet fortalt, at "tiden er ved at løbe ud".

Han sagde videre til familien, at han var blevet fortalt, at henrettelsen bliver gennemført.

Den britiske regering har sagt, at mændene bør have status som krigsfanger og behandles efter Genèvekonventionen.

Den fastslår blandt andet, at krigsfanger skal behandles humant. Den magt, der holder krigsfanger, er blandt andet forpligtet til at sikre den nødvendige lægebehandling for fangerne.

I henhold til Genèvekonventionen om krigens regler har udenlandske lejesoldater ikke samme juridiske status og beskyttelse, som almindelige soldater, der bliver krigsfanger.

/ritzau/Reuters