Den kvindelige britiske politiker Jo Cox er ifølge flere medier blevet både stukket ned og skudt tre gange tæt på sit kontor. Et af skuddene var i hovedet.

Overfaldsmanden råbte »Britain First!« og sparkede til Jo Cox, mens hun lå ned og blødte. Britain First er blandt andet navnet på et parti på den yderste højrefløj i Storbritannien.

Det skriver Daily Mail.

Politiet undersøger i øjeblikket sagen, efter at vidner har fortalt, at manden råbte »Britain First« både under angrebet på Labour-politikeren og den efterfølgende anholdelse.

Et øjenvidne siger ifølge Daily Mail, at Jo Cox blev skudt tre gange. Ved det første skud faldt hun om på jorden, og derefter fulgte to skud mere. Det tredje skud var på klods hold og ramte hende i området omkring hovedet.

Jo Cox døde kort tid efter af sine kvæstelser.

Café-ejer Clarke Rothwell overværede det voldsomme overfald. Han fortæller til BBC, at han mener, Jo Cox er blevet skudt og stukket adskillige gange.

»Han stak hende også. Han stak hende med sin kniv,« siger han ifølge Daily Mail til BBC.

Ifølge café-ejeren gik der ca. et kvarter, før reddere og ambulancer var på stedet. 41-årige Jo Cox er i kritisk tilstand. Hun er mor til to og tilhører partiet Labour. Og blev valgt ind i parlamentet sidste år.

Angrebet fandt sted tæt på Jo Coxs kontor i Birstall i West Yorkshire i det nordlige England. og politiet i West Yorkshire oplyser, at der er foretaget en anholdelse i sagen. Flere britiske medier skriver, at en 52-årig mand er anholdt for overfaldet. Det skriver Ritzau.

Opdateres ...