Det er en sort dag for USA, mener Kevin McCarthy, efter at Trump angiveligt er blevet tiltalt i dokumentsag

Formanden for Repræsentanternes Hus, republikaneren Kevin McCarthy, udtrykker støtte til sin partifælle og tidligere præsident Donald Trump.

Det sker, efter at Trump på sit sociale medie, Truth Social, oplyser, at han er blevet tiltalt i forbindelse med en efterforskning af hans håndtering af tophemmelige dokumenter.

"I dag er i sandhed en sort dag for USA," skriver Kevin McCarthy på Twitter.

Ifølge Trump har præsident Joe Bidens administration informeret hans advokater om, at han er blevet tiltalt i sagen.

En handling, Kevin McCarthy beskriver som 'samvittighedsløs'.

"Det er samvittighedsløst af en præsident at tiltale den spidskandidat, der stiller op imod ham. Joe Biden opbevarede klassificerede dokumenter i årtier," skriver McCarthy uden at uddybe.

Donald Trump har for længe siden meddelt sit kandidatur i kampen om at blive Republikanernes præsidentkandidat ved valget næste år.

Han har i meningsmålinger et solidt forspring over sine republikanske rivaler.

"Jeg og enhver anden amerikaner, som tror på retsstaten, står sammen med tidligere præsident Trump imod denne graverende uretfærdighed. Republikanerne i Repræsentanternes Hus vil holde denne uforskammede brug af magt som et våben ansvarlig," skriver Kevin McCarthy.

Trump skriver på Truth Social, at tiltalen 'tilsyneladende' handler om håndtering af hemmelige dokumenter.

Ifølge The Guardian drejer tiltalen sig om, at Trump bevidst har opbevaret dokumenter om den nationale sikkerhed, hindring af rettergang og sammensværgelse.

/ritzau/