Her er den mistænkte gerningsmands bror, Ryan Lanza, fotograferet på vej til afhøring hos politiet.
Her er den mistænkte gerningsmands bror, Ryan Lanza, fotograferet på vej til afhøring hos politiet. Foto: ANDREW KELLY

Da nyheden om massakren på Sandy Hook Elementary fredag kom frem, gik myndighedernes og mediernes klapjagt på gerningsmandens identitet også ind. I første omgang var det dog ved en fejl Ryan Lanza, der blev udråbt som den mistænkte gerningsmand.

Navnet tilhører angiveligt gerningsmanden Adam Lanzas storebror. Og Ryan Lanza må have gjort store øjne, da hans navn pludselig blev nævnt af CNN, Fox og mange andre medier i relation til skoleskyderiet.

Inden fejlen blev opdaget, havde adskillige medier ud over at offentliggøre navnet Ryan Lanza også linket til hans Facebook-profil, hvor kommentarerne strømmede ind.

I hvert fald skrev Ryan Lanza ifølge magasinet Slate.com hurtigt et fortvivlet dementi på sin Facebook-profil. 

- Fuck jer CNN, det var ikke mig, skrev han allerede fredag eftermiddag på Facebook.

Og derefter gik det stærkt. Mens kommentarerne strømmede ind på den uskyldiges Facebook-side, skrev han selv adskillige desperate kommentarer, hvori han benægtede at have noget med skyderiet at gøre.

- Jeg er på vej hjem med bussen lige nu. Det var ikke mig... Det var ikke mig, jeg var på arbejde, DET VAR IKKE MIG, gentog Ryan Lanza igen og igen.

Da fejlen blev opdaget, forsøgte flere medier at rette op på den ved også at linke til Ryan Lanzas kommentarer på Facebook.

Misforståelsen skyldes angiveligt, at politiet ved et uheld byttede rundt på de to brødres navne. Godt nok havde politiet ikke officielt udsendt navnet på den mistænkte gerningsmand, men ifølge NBC havde tre forskellige unavngivne kilder inden for politiet fejlagtigt bekræftet, at navnet på den mistænkte var Ryan Lanza.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.