Den amerikanske soldat Robert Bales er blevet tiltalt for massemord, efter at han skød og dræbte 17 civile afghanere den 11. marts i Afghanistan.
Den amerikanske soldat Robert Bales er blevet tiltalt for massemord, efter at han skød og dræbte 17 civile afghanere den 11. marts i Afghanistan. Foto: Spc. RYAN HALLOCK/DVIDS/ HANDOUT

Konen til den amerikanske soldat Robert Bales, der gik amok og dræbte 17 civile afghanere heriblandt ni børn, har svært ved at tro, at hendes mand er skyldig i massemord. For første gang taler hun i et interview ud om sin mands grufulde gerning.

Til den amerikanske nyhedskanal NBCnews fortæller soldatens kone, Karilyn Bales, at hun har svært ved at forstå, at hendes mand har kunnet gøre sig skyldig i den massakre, som han er anklaget for.

Ifølge vidner gik Robert Bales den 11. marts rundt fra hus til hus i to landsbyer og skød løs på civile afghanere . I alt er han blevet tiltalt for at have dræbt 17 afghanere, hvoraf ni var børn – mens han yderligere er blevet tiltalt for at have forsøgt at dræbe seks, oplyser NBC.


AFGHANISTAN-US-UNREST-SHOOTER

- Han elsker jo børn. Han er selv som et stort barn, siger Karilyn Bales, der har to små børn sammen med 38-årige Robert Bales.

- Det er ikke til at tro på for mig. Jeg har ingen idé om, hvad der er sket . Men han ville ikke… Han elsker børn, og han kunne ikke gøre det, lyder det soldatens kone i den korte bid af interviewet, der blev bragt søndag aften.

Se uddraget af interviewet HER:

Det fulde interview vil først blive vist på NBC mandag morgen amerikansk tid.

Hvis Robert Bales findes skyldigt i anklagerne, kan han risikere dødsstraf.

AFGHANISTAN USA/CHARGES

Robert Bales har tidligere forklaret, at han stort set intet husker fra massakren. Han kan angiveligt kun huske glimt før og efter episoden, har hans forsvarer John Henry Brownie fortalt til CBS.

Drabene skete under Robert Bales fjerde udsendelse. Tidligere har han været udsendt tre gange til Irak samt en gang til Afghanistan. Angiveligt lider han af posttraumatisk stress på grund af de mange udsendelser.

Ifølge NBC oplyser de amerikanske myndigheder, at familierne til de dræbte afghanere hver har fået en erstatning på 15.000 dollar, hvilket svarer til ca. 84.000 kroner. Familierne til de sårede har hver fået 11.000 dollar, hvilket svarer knap 62.000 kroner.

Til sammenligning har en afghansk familie en gennemsnitlig husstandsindkomst på 300 dollar om året.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.