Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

I tv-serien "Manden fra UNCLE" spillede Vaughn rollen som den slebne spion Napoleon Solo.

London. Den amerikanske skuespiller Robert Vaughn, som blev mest kendt for sin rolle i tv-serien "Manden fra UNCLE" i 1960'erne, er død, 83 år, oplyser BBC.

Vaughn, der var en ikonisk tv-stjerne, døde på et hospital i New York fredag - omgivet af sin kone og to børn, oplyser hans manager, Matthew Sullivan, til BBC.

Vaughn arbejdede til det sidste og afsluttede for nylig to projekter - blandt andet en stor rolle i en kommende film med titlen "Golden Star".

Han bliver mindet af mange fans på sociale medier, hvor han blandt fremhæves for at have været en af de bedste skurke nogensinde i tv-serien "Columbo".

- Der findes ingen højere anerkendelse end det, skriver Stephen Fry på sin Twitterprofil.

Han spillede i alt med i 200 film og tv-afsnit.

I tv-serien "Manden fra UNCLE" spillede Vaughn rollen som den slebne spion Napoleon Solo, der også blev kendt fra tv på den anden side af Jerntæppet.

Denne rolle blev i 1970'erne afløst af rollen som den velhavende detektiv Harry Rule i serien "The Protectors".

I film spillede han flere gange stille og flagrende bevæbnede mænd - blandt andet i "The Magnificent Seven".

Vaughn var med i næsten alle 48 episoder af den britiske tv-serie "Hustle" (2004?2012). Fra januar til februar 2012, var han med i den britiske sæbeopera "Coronation Street".

Han havde sin tv-debut i 1955, mens hans første filmmedvirken var i "De Ti Bud" året efter. En af de film, som han er blevet rost mest for er en rolle som en ambitiøs californisk politiker i filmen "Bullit", som har Steve McQueen i hovedrollen.

Vaughn efterlader sig kone og to børn.

/ritzau/Reuters

Andre læser også