Politiet i Amsterdams Schiphol-lufthavn har søndag fundet en mand skjult i understellet på et fragtfly, der var ankommet fra Afrika.

»Manden blev fundet i live i næsehjulskassen. Omstændighederne taget i betragtning har manden det godt, og han er bragt til et hospital.«

»Det er helt bestemt meget usædvanligt, at nogen er i stand til at overleve kulden i sådan en højde,« siger en talskvinde for politiet om den 11 timer lange flyvetur ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Flyet af typen Boeing 747 var lettet fra Johannesburg i Sydafrika med en mellemlanding i Nairobi i Kenya.

En talsmand fra fragtselskabet Cargolux bekræfter, at en blind passager er fundet på en flyvning, som Cargolux' italienske selskab stod for.

»Vi kan ikke udtale os yderligere, før myndighederne og flyselskabet har afsluttet deres efterforskning,« skriver Cargolux i en mail.

Myndighederne har endnu ikke oplyst mandens nationalitet eller alder.

En talsmand for Schiphol-lufthavnen afviser at svare på spørgsmål om hændelsen.

I de cirka 11 kilometers højde, som fragt- og passagerfly normalt flyver i, er lufttemperaturen omkring 56 minusgrader, og luften er så tynd, at et menneske vil besvime på grund af mangel på ilt.

Inde i hjulkasserne er der på grund af varme fra hjulene og hydraulikslanger knap så koldt med omkring 30 minusgrader.

Skulle en person overleve en flyvetur gemt i en af hjulkasserne, er der yderligere en stor risiko for at falde ud fra flere tusinde fods højde, når hjulene bliver sænket før landing.

Det har New York Post skrevet i forbindelse med en 15-årig blind passager, som overlevede en fem timer lang flyvetur fra San Jose i Californien til Hawaii.

Det er ifølge politiet i Amsterdam usædvanligt med blinde passagerer på flyvninger til Holland.

I 2021 fandt politiet liget af en nigeriansk mand, der havde skjult sig i landingsstellet på et fly, der ankom til Schiphol.

/ritzau/

Andre læser også