Britisk mand er frikendt for at have kvalt sin kone i søvne, da han ikke havde kontrol over sin krop. Det var under et mareridt, at han tog livet af sin kone.

En mand, der kvalte sin kone i søvne, blev fredag frikendt i en retssag, efter at anklagemyndigheden havde opgivet deres sag mod ham.

Den 59-årige Brian Thomas fra Neath i South Wales, dræbte sin 57-årige hustru Christine i juli sidste år, da parret var på ferie. Han kvalte hende, mens han sov og havde mareridt.

Anklagemyndigheden havde accepteret, at Thomas led af søvnforstyrrelser, så han ikke havde kontrol over sin krop, da han angreb sin kone gennem 40 år, mens de begge sov.

Anklagerne havde forsøgt at få Thomas frikendt på grund af sindssyge, skriver den britiske Pressesammenslutning.

- Men dette ville have medført, at Thomas skulle under forvaring på et psykiatrisk hospital, men dette ville ikke tjene noget formål ifølge psykiaterne, siger Iwan Jenkins fra anklagemyndigheden i sagen.

Baggrunden for den frikendtes handling skyldtes indirekte medicin. Under retssagen kom det frem, at Thomas regelmæssigt tog anti-depressive midler, som gjorde ham impotent. Han havde holdt en pause med denne medicin op til ferien, og eksperter forklarede, at dette kunne medføre meget vilde og intense drømme.

Tragedien skete, da parret overnattede i deres autocamper ved en pub, hvor de blev forstyrret af unge. De flyttede derfor et andet sted hen, men Thomas havde et mareridt, hvor han drømte, at en af de unge var brudt i deres autocamper. Da han vågnede fandt han sig selv ved siden af sin kones lig. Han tilkaldte øjeblikkeligt politiet.

Dommeren i sagen har erklæret, at Thomas i lovens øjne ikke er ansvarlig, og han har kaldt ham et "anstændigt menneske og en hengiven ægtemand".

Pårørende til Thomas siger, at parret altid var kærlige mod hinanden.

/ritzau/Reuters