Op til fem års fængsel venter måske en skotsk mand, der sammenlignede Kirgisistans nationalret, 'chuchuk', med en hestepenis.

Nytårsaften lagde minearbejderen Michael Mcfeat et billede af den kirgisiske nationalret, 'chuchuk', på Facebook og skrev, at kollegerne stod i kø for at få fat i deres ‘specielle delikatesse, hestepenisen’.

Men det er tilsyneladende ikke i orden, for skotten er efterfølgende blevet anholdt, fortæller The Sun.

Han er nu mistænkt for at have opildnet til racehad på grund af kommentaren om pølsen, der består af hestekød i tarme. Det kan koste manden op til fem års fængsel, hvis han bliver kendt skyldig, ifølge The Sun.

Også på arbejdspladsen i Kumtor-guldminen i det østlige Kirgisistan gav kommentaren ballade. De lokale kolleger valgte at strejke dagen efter Michael Mcfeats kommentar om deres elskede chuchuk.

De vrede kollegers fagforening vil have skotten straffet og kræver en undskyldning fra mineselskabets ejere. Den har de ikke fået på nuværende tidspunkt. Men hovedpersonen i sagen, Michael Mcfeat, har selv slettet sit opslag på Facebook og i stedet skrevet en undskyldning for sin kommentar.

»Jeg vil gerne undskylde for kommentaren, jeg skrev her om det kirgisiske folk og hestes peniser. Det var ikke hensigten at fornærme nogen,« skriver Michael Mcfeat blandt andet i sin undskyldning.

En sælger af chuchuk i gang med at lave Kirgisistans nationalret, som Michael Mcfeat sammenlignede med en hestepenis.
En sælger af chuchuk i gang med at lave Kirgisistans nationalret, som Michael Mcfeat sammenlignede med en hestepenis. Foto: EVAN HARRIS
Vis mere