De oprørere, der kontrollere den nordlige del af Mali, skal mødes med landets regering for at forsøge at skabe fred i det uroplagede land.

MALI: For første gang, siden to oprørsgrupper tog kontrollen over den nordlige del af landet i april, har oprørerne og regeringen indvilliget i at mødes til fredsforhandlinger. Det forklarer en minister fra mæglerlandet, Burkina Faso, til Reuters.

En delegation fra Malis regering er taget til hovedstaden i Burkina Faso, hvor også repræsentanter fra separatistgruppen Tuareg MNLA er dukket op. Sammen med en islamistisk gruppe er parterne blevet enige om at indgå dialog.

- De tre delegationer er enige om at lave en ramme for en intern Mali-dialog, som vil være inkluderende og vil involvere repræsentanter fra forskellige befolkningsgrupper i det nordlige Mali, siger Burkina Fasos udenrigsminister Djibril Bassole.

Parterne er enige om, at der skal sættes en stopper for voldshandlinger, og at de vil forsøge at nå frem til en plan for et »samlet Mali«.

I marts blev Malis regering kuppet som følge af separatisternes oprør i nord i januar. Efter at de i april decideret overtog kontrollen i den nordlige del af landet, har de forsøgt at indføre den islamiske lov, Sharia.

Verdens ledere frygter, at separatisterne, som også betegnes som militante islamister, kan finde på at angribe - ikke bare i området, men også ud over landets grænser - og derfor har de opfordret afrikanske lande til at være klar til en militæroffensiv. Det gælder også FNs generalsekretær, Ban Ki-moon, som i sidste uge opfordrede Sikkerhedsrådet til at bakke op om militær bekæmpelse af Malis separatister.