Han skulle egentligt bare have sig et par nye briller.

Dagen efter lå han på operationsbordet, for synet på højre øje var i fare for at forsvinde for altid.

26-årige Magnus Blauenfeldt Hansen opfordrer alle til huske kontrolbesøg hos optikeren.

For ham reddede det synet.

Det gik lynhurtigt med at komme på operationsbordet for Magnus Blauenfeldt Hansen.
Det gik lynhurtigt med at komme på operationsbordet for Magnus Blauenfeldt Hansen. Foto: Privat
Vis mere

»Var der gået et par dage mere, var jeg nok blevet blind på det ene øje,« fortæller han.

Den 16. august gik han og kæresten til den lokale Lous Nielsen-butik for at få en synsprøve, så han kunne få sig et par nye briller.

Men noget var galt.

»Optikeren opdagede en skygge eller en grå bølge over nethinden. Han sagde, at jeg skulle til øjenlæge med det samme, da det kunne ligne nethindeløsning. Klokken var 12.30, så der var lukket for tidsbestilling, så jeg måtte bare tage derhen,« fortæller Magnus Blauenfeldt Hansen, der tog kæresten under armen og gik til øjenlægen.

I jobbet som skibsfører er synes livsvigtigt for Magnus Blauenfeldt Hansen. 
I jobbet som skibsfører er synes livsvigtigt for Magnus Blauenfeldt Hansen.  Foto: Privat.
Vis mere

»Øjenlægen sagde, at det var nethindeløsning, og at jeg skulle opereres allerede dagen efter klokken otte om morgenen på Glostrup Hospital. Mange tanker kørte rundt i hovedet på mig, men det var mest lavpraktisk med, hvordan jeg skulle komme til Glostrup. Jeg måtte ikke køre bil på grund af øjet,« fortæller han.

Først da han lå i Glostrup gik alvoren op for ham.

»Jeg var i chok. Og jeg måtte slet ikke bevæge mig. Jeg var blandt andet nervøs for, hvad det kunne betyde for mit job,« siger han.

Med god grund.

Til dagligt er han nemlig dualofficer hos Scandlines. Han er både skibsfører og maskinmester på ruten mellem Gedser og Rostock.

»Jeg er bare glad for, at det blev opdaget i tide. Tidligere sejlede jeg for Mærsk, hvor jeg var væk seks uger ad gangen. Så kunne jeg have siddet midt ude på Atlanterhavet med nethindeløsning, og så var jeg sikkert blevet blind på det ene øje.«

Magnus Blauenfeldt Hansen ved ikke, hvordan nethindeløsningen er opstået.

»De spurgte mig ind til det i Glostrup. Jeg har spillet en del undervandsrugby, og det har da givet et blåt øje flere gange. Det kan være et slag derfra. Men de talte også om, at jeg havde tynde nethinder. Nu holder jeg i hvert fald lige et halvt års pause fra at spille undervandsrugby.«

Der er nu blevet sat et silikonebånd omkring hans øje, så nethinden skubbes og holdes på plads. Han er nu atter oppe på at have 90 procent af synet tilbage på det højre øje.

Også psykisk er der kommet mere ro på.

»Jeg var rigtigt ked af det. For jeg tænkte over, hvad jeg nu ville kunne i fremtiden. Men det er blevet bedre efter, at jeg er kommet tilbage på arbejde og er kommet i gang med styrketræning. Mit øje kan stadig blive lidt rødt og træt, men ellers går det godt,« siger han.

Magnus Blauenfeldt Hansen er glad for, at han løbende er gået til optiker for at få tjekket synet. Han opfodrer alle andre til at gøre det samme. For han oplevede ikke symptomer på det, der kunne have kostet ham synet på det ene øje.

»Jeg kan kun sige, at man skal passe på. Hvis man føler det mindste usædvanlige i øjet, så er det bare med at komme afsted. Og man bør generelt få øjnene kontrolleret en gang imellem. Mange optikere reklamerer med gratis synstest, og det kan man lige så godt gøre brug af. Det er nu engang rarest at kunne se noget,« siger han.