Italiensk politi har offentliggjort disse to billeder af de anholdte mafia-bosser.
Italiensk politi har offentliggjort disse to billeder af de anholdte mafia-bosser.

I en særdeles godt gemt underjordisk bunker i et øde naturområde i det sydlige Italien lykkedes det fredag morgen det italienske politi at afsløre og anholde to af  landets mest eftersøgte mafiabosser.

Svært bevæbnede elitestyrker støttet af bl.a. helikoptere kunne efter stormen på mafialedernes skjulested konstatere, at de to topfigurer i den syditalienske Ndrangheta-organisation var bevæbnet til tænderne. På en »værktøjsvæg« i betonbunker beslaglagde politiet et omfattende våbenarsenal, der blandt andet omfattede flere maskinpistoler, pistoler og revolvere.

Desuden var den store bunker luksuriøst udstyret med alle moderne faciliteter. Denvar placeret i baglandet til Maropati i den syditalienske Calabrien-region, hvor mafia-grupperingen Ndrangheta udspringer fra.

Herunder i videoen kan du se et klip fra italiensk politis aktion mod mafia-bosserne (artiklen fortsætter under videoen).

Den syditalienske mafiaklan regnes for en af verdens mest magtfulde kriminelle organisationer og har forgreninger over hele verden. Organisationen menes at stå bag 80 % af den samlede import af kokain til Europa. I et estimat fra 2007 blev det vurderet, at Ndrangheta omsætter for 44 mia. euro årligt. Især ved narkoimport, våbensmugling, afpresning, menneskehandel og prostitution.

Den ene af de anholdte fra bunkeren  - Giuseppe Ferraro - har været på flugt fra politiet i 17 år. Den 47-årige mand er blevet idømt livsvarigt fængsel for mord og mafia-aktivitet.

Hans våben- og navnebror Giuseppe Crea, 37, har været efterlyst af politiet siden 2006. Han er søn af mafiaklanens ubestridte leder, og er også selv inden sin anholdelse blevet idømt 22 års fængsel for pengeafpresning og anden mafia-aktivitet.

ITALY-MAFIA/

I en kommentar til anholdelserne siger den italienske indenrigsminister Angelino Alfano ifølge det italienske nyhedsbureau Ansa:

»I dag er en endnu en fantastisk dag for os allesammen og for landet, for retfærdigheden har endnu en gang vundet.«

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.