Branden på det danske containerskib Charlotte Mærsk er torsdag aften stadig ikke slukket.

En brand blandt skibets last af containere udviklede sig dramatisk i løbet af torsdagen, men redningsmandskab nåede i løbet af dagen frem og kæmper nu sammen med besætningen for at slukke branden

Skibet befinder sig i øjeblikket i malaysisk farvand. Mærsk modtog meldingen om branden på skibets fordæk kl. 21 lokal tid onsdag aften, og blev den malaysiske kystvagt alarmeret..

Der er 21 personer ombord på skibet fra forskellige lande, heriblandt tre danskere.

Skibet var sejlet fra Port Klang i Malaysia og var på vej til den arabiske stat Oman.

- Besætningen gik øjeblikkeligt i gang med at bekæmpe branden. Branden bliver bekæmpet med forskellige brandslukningsmetoder, men situationen er fortsat kritisk. Vores prioritet lige nu er at hjælpe fartøjet med at slukke branden og sørge for mandskabets, skibets og lastens sikkerhed, oplyste rederiet Mærsk i en pressemeddelelse torsdag eftermiddag.

Flammerne blev også bekæmpet fra luftes af et specielt vandtankfly af fabrikatet Bombardier (canadisk bygget), som normalt bliver indsat mod skovbrande. Det bombarderer branden med vand. Skibet får desuden hjælp af to skibe fra den maysiske kystvagt og to slæbebåde med brandslukningsudstyr.

Branden opstod i eller mellem nogle af de containere, skibet fragtede. Mærsk vil ikke oplyse, hvad der er i containerne. Ifølge Mærsk var branden endnu ikke slukket sent torsdag aften.

Charlotte Mærsk er et containerskib bygget i 2002 på Lindøværftet på Fyn. Skibet er 347 meter langt, 43 meter bredt og vejer næsten110.000 ton. Skibet har kapacitet til at sejle med ca. 8194 containere.

Skibets maskinrum og andet udstyr er trods branden intakt og fungerer.

Se flere billeder fra branden i galleriet ved at følge øverste link i artiklen.