Skibet "Maersk Tema" er ifølge medie bordet af pirater ud for Nigeria. Området er plaget af kidnapninger.

Containerskibet "Maersk Tema" er blevet bordet af pirater ud for Nigerias kyst. Det skriver shippingmediet Tradewinds.

Mærsk oplyser til B.T., at deres besætning ikke er om bord.

»Det hedder Maersk Tema, men det er et skib, som vi har chartret, hvilket vil sige, at det hverken er vores skib eller vores mandskab om bord,« siger Head of Media Relations i Maersk, Signe Wagner. Hun tilføjer:

»Derfor er det heller ikke os, der håndterer det.«

Skibet er lejet ud til det tyske selskab Schulte - også kaldet BSM.

Kriseleder hos Navigate Response Dustin Eno, der håndterer kommunikationen om skibet "Maersk Tema" på vegne af det tyske rederi Schulte, bekræfter, at skibet er involveret i en hændelse. Det skriver Ritzau.

»Vi kan oplyse, at to små fartøjer nærmede sig skibet, som drives af Schulte, i morges i Guineabugten,« siger han og tilføjer:

»Mandskabet på skibet identificerede, at de to fartøjer forsøgte at nærme sig og fulgte nød-proceduren for sådanne situationer,« siger han og oplyser, at han ikke ønsker at udtale sig yderligere.

Over for Tradewinds skriver Schulte i et skriftligt svar, at hændelsen er rapporteret til Guineas anti-piratrapportcenter. Samtidig understreges dér, at der samarbejdes med relevante maritime myndigheder i regionen.

Ifølge hjemmesiden MarineTraffic, der sporer skibe i hele verden, er Maersk Tema netop omkring Nigeria og sænkede omkring fredag morgen klokken otte dansk tid sin fart fra lige under 20 knob til nul.

Der er tale om et containerskib bygget i 2015 med en kapacitet på 5380 tyvefodscontainere.

Situation er angivelig sket 170 sømil væk fra Nigerias kyst. Det svarer i kilometermæssig afstand til 314 kilometer.

Området ud for Nigeria, Gunieabugten, har det seneste år oplevet en betydelig stigning i antallet af piratangreb, hvor besætningsmedlemmer er blevet kidnappet.

»Vi må desværre sige, at vi over det sidste stykke tid har set en række alvorlige angreb og kidnapninger i Guineabugten og ud for Vestafrika,« sagde administrerende direktør for Danske Rederier Anne H. Steffensen til Ritzau i starten af februar.

»Det gør, at vi bliver bekymrede for vores søfolk. På ethvert givet tidspunkt har vi 30-40 skibe i området, så vi er selvfølgelig bange for at blive ramt.«