Venezuelas præsident, Nicolás Maduro, beskylder Colombias præsident, Juan Manuel Santos, og højreorienterede kræfter for at stå bag det angreb, som lørdag fandt sted under en militærparade, da Maduro var i gang med en tale.

»En flyvende ting eksploderede foran mig. Det var en temmelig høj eksplosion. Først troede jeg, at det var noget pyroteknik, der var gået i stykker, fordi jeg stoler på mine sikkerhedsfolk, men derefter lød der en anden eksplosion,« siger han i en tale på stats-tv ifølge BBC.

»Angrebet var et forsøg på at dræbe mig. De forsøgte i dag at snigmyrde mig. Jeg tvivler ikke på, at navnet Juan Manuel Santos står bag dette angreb,« siger Maduro.

En højtstående colombiansk embedsmænd siger på betingelse af anonymitet til nyhedsbureauet AFP, at beskyldningen er "grundløs".

Maduro fortæller også, at flere af de ansvarlige for angrebet allerede er anholdt.

Den foreløbige efterforskning "indikerer" desuden ifølge Maduro, at flere personer med bopæl i Florida har været med til at planlægge og finansiere angrebet.

»Jeg håber, at præsident Donald Trump er villig til at bekæmpe disse terroristgrupper,« siger han.

En ukendt gruppe der siger, at den består af civile og medlemmer af militæret har ifølge nyhedsbureauet AFP taget ansvaret for attentatforsøget via en besked leveret til en amerikansk journalist.

»Det er imod militærets ære at lade folk, der ikke bare har glemt Venezuelas forfatning, men også har gjort offentligt embede til en måde at blive rig på, sidde som regering.«

»Hvis formålet med en regering er at opnå mest mulig lykke, så kan vi ikke tolerere, at befolkningen sulter, at de syge ikke får medicin, at valutaen ikke har værdi og at uddannelsessystemet ikke uddanner,« skriver gruppen ifølge AFP.

Få timer tidligere var en direkte tv-transmission af Maduros tale ved en fejring af nationalgardens årsdag pludseligt blevet afbrudt uden forklaring.

De sidste tv-billeder viste, at de hundredvis af tilstedeværende soldater, som stod opstillet i geledder, begyndte at løbe i forskellige retninger. Der var ingen droner at se på billederne.

Kort efter oplyste Venezuelas informationsminister, Jorge Rodríguez, at Maduro var uskadt, mens syv soldater var kommet til skade.

Eksplosionerne fandt sted klokken 17.41 lokal tid ifølge ministeren.

»Efterforskningen viser helt klart, at de kom fra dronelignende genstande, som bar sprængstoffer,« sagde han.

/ritzau/

Oplevede du episoden, eller ved du noget? Så hører B.T. meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

Se flere billeder herunder:

En smilende præsident Maduro ankommer til den militære ceremoni. Han blev kort efter udsat for et attentatforsøg med en drone. Vis mere

Venezuelas præsident, Nicolas Maduro (i midten) med sin hustru Cilia Flores (tv.) på scenen. Vis mere

Venezuelas præsident, Nicolás Maduro, på podiet. Skuende med et stift blik ud mod den store folkemængde bestående at militærfolk og civile. Vis mere

Venezuelas præsident, Nicolas Maduro, under sin tale foran et stort antal militærfolk og civile tilskuere. Vis mere

Venezuelas præsident Nicolas Maduro på scenen i Caracas. Vis mere

Sikkerhedsstyrker står vagt efter attentatforsøget. Vis mere

Vis mere

Oplevede du episoden, eller ved du noget? Så hører B.T. meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.