Præcis ti år efter, at den britiske pige Madeleine McCann forsvandt sporløst under en ferie på den portugisiske Algarve-kyst, er Scotland Yard tilsynelandende tæt på at få fat på en kvinde, der kan stå med nøglen til mysteriet om, hvad der skete med den lille pige.

3. maj 2007 ændrede Kate og Gerry McCanns liv sig for altid. De havde puttet deres tre børn i den ferielejlighed i Praia da Luz i det sydlige Portugal, hvor de var på ferie, og var gået hen på en nærliggende restaurant for at spise ved en flok venner. Da Kate senere kiggede til sine børn, mødte der hende et skrækkeligt syn: Madeleines seng var tom. Hendes datter var væk.

Onsdag er det ti år siden, den knap fire-årige Madeleine McCann blev kidnappet, og i den anledning har de britisk medier igen fuld fokus på den uopklarede sag.

Dette billede blev taget 3. maj 2007. Senere samme dag forsvandt den knap fire-årige Madeleine McCann fra sine forældres ferielejlighed på Algarve-kysten. Det er et af de sidste billeder, der blev taget af Madeleine.
Dette billede blev taget 3. maj 2007. Senere samme dag forsvandt den knap fire-årige Madeleine McCann fra sine forældres ferielejlighed på Algarve-kysten. Det er et af de sidste billeder, der blev taget af Madeleine.
Vis mere

Avisen Daily Express har talt med en kilde hos politiet, som afslører, at Metropolitan Police er meget tæt på at få fat på en kvinde, som vurderes som central for sagen.

»Efterforskere har søgt efter denne kvinde over hele Europa,« siger kilden til avisen.

»Efter måneder med utrætteligt politiarbejde vil de snart være i stand til at rykke og endelig få nogle svar efter et årti med løse ender. Det er en række vigtige undersøgelser, som efterforskerne håber kan føre til anholdelse,« lyder det.

Ifølge avisens oplysninger blev kvinden set tæt på McCann-familiens ferielejlighed på det tidspunkt, Madeleine forsvandt.

I sidste uge udtalte politichef hos Metropolitan Police, Mark Rowley, at han og hans kolleger ikke har opgivet at finde ud af, hvad der skete den fatale maj-nat for ti år siden. Han afslørede, at politiet stadig arbejder med en række undersøgelser, og nogle af dem, tror de, kan give svaret på gåden.

Samtidig har Madeleines forældre svoret, at de vil gøre alt, hvad der står i deres magt for at finde deres datter. Det skete i et interview på BBC i anledningen af ti-årsdagen, hvor de også understregede, at de er overbeviste om, at deres datter stadig er i live.

Madeleine McCann forsvandt 3. maj 2007. Hvis hun stadig lever, bliver hun snart 14 år.