Hundredvis af personer har de seneste to uger henvendt sig til politiet med historier om, hvordan den nu afdøde BBC-vært Jimmy Savile sexmisbrugte og voldtog dem.

STORBRITANNIEN: Anklagerne mod Jimmy Savile, der i 2011 døde i en alder af 84 år, tager til. Ifølge Scotland Yard har man modtaget mere end 400 henvendelser i sagen mod den tidligere vært for musikprogrammet »Top Of The Pops«.

- Efter at have indsamlet oplysninger fra såvel private som organisationer, har vi kigget på mere end 400 henvendelser, og vi har identificeret mere end 200 potentielle ofre, lyder det ifølge den britiske avis Mirror i en erklæring fra Scotland Yard.

Nogle af de mange henvendelser er kommet fra Jimmy Saviles egne velgørenhedsprojekter på blandt andet børneafdelinger på hospitaler, hvor tidligere patienter er blevet krænket seksuelt.

Scotland Yard tilføjer ifølge nyhedsbureauet AFP, at efterforskningsarbejdet kommer til at involvere andre personer, som fortsat er i live:

- Vores efterforskning i de seneste uger har fastslået, at der er et behov for at afhøre andre personer, der stadig er i live. Det er højst bemærkelsesværdigt, at vi potentielt har at gøre med en kæmpe sag uden fortilfælde, lyder det fra Scotland Yard.

Der har tidligere floreret rygter om Jimmy Saviles tilbøjeligheder, og historierne begyndte igen at rulle i slutningen af september i år, da britiske medier kunne fortælle, at cirka 10 kvinder påstod, at de var blevet misbrugt eller voldtaget af Savile i 1960erne og 1970erne - nogle i BBCs egne lokaler - hvoraf en af kvinderne angiveligt kun var 14 år, da det skete.

BBC har lovet at undersøge deres egen rolle i sagen samt de alvorlige beskyldninger mod stationens engang så populære TV-stjerne.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.