Ved en folkeafstemning har et flertal ifølge valgstedsmåling afvist at ændre landets forfatning.

La Paz: Bolivias præsident, Evo Morales, må tilsyneladende opgive drømmen om at blive siddende på posten frem til 2025.

Et flertal blandt bolivianerne ser søndag nemlig ud til at have forkastet en ændring i forfatningen, der ville gøre det muligt for Morales at stille op til en fjerde embedsperiode.

Ifølge en valgstedsmåling foretaget af Ipsos har 52,3 procent af de stemmeberettigede indbyggere stemt nej til at ændre forfatningen, mens 47,7 procent har stemt ja ved folkeafstemningen.

Tv-stationen Unitel giver nej-siden 51 procent i en anden valgstedsmåling.

Ifølge den officielle valgkommission i Bolivia er valgdeltagelsen meget høj for det sydamerikanske land. Hele 88 procent af de stemmeberettigede har stemt.

Den 56-årige Evo Morales har siddet på magten i Bolivia siden 2006, hvor den tidligere kokaplantageejer blev den første præsident fra landets oprindelige indianske befolkning.

Han er den præsident, der har siddet længst på posten, siden Bolivias uafhængig fra Spanien blev erklæret i 1825.

En stor del af Bolivia er præget af bjerge og svært fremkommelige områder. Derfor kan det endelige resultat godt trække ud, skriver Reuters.

Og da det især er folk i de mere øde og fattige egne af Bolivia, der gennem årene har støttet Morales, kan resultatet muligvis gå hen og blive tættere, end valgstedsmålingerne antyder.

/ritzau/Reuters

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.