En stenrig og beruset fransk lottomillionær forsøgte at bestikke politiet. Nu venter en fængselscelle.

Livet går op, livet går ned. I 2004 vandt den nu 39-årige tidligere slagter Pascal Brun solide 26 millioner euro i lotto - det er knapt 200 millioner kroner - men nu skal han i fængsel.

Efter at have vundet de mange penge, begyndte Brun at samle på italienske sportsvogne, og det var sådan en, han i weekenden havde parkeret ved Atlanterhavskysten nær Bordeaux, skriver lokale medier tirsdag.

Politiet noterede sig imidlertid, at den gule Ferrari ikke var parkeret særlig godt, og en patrulje bad ham om at flytte den.

Patruljen så, at manden var betydeligt beruset, hvilket en alkoholtest bekræftede. Ifølge avisen Sud Quest havde han en promille fire gange højere end tilladt.

Brun, der i forvejen har fået taget sit kørekort på grund af spritkørsel, inviterede så de to betjente hjem til sit hus til en lille drink og tilbød dem hver 1000 euro, hvis de kunne glemme sagen.

Det kunne de ikke, og mandag fik millionæren sin straf. Hver af betjentene skal have en erstatning på 500 euro, mens Brun har fået en straf på seks måneders fængsel, de tre måneder er betinget.

Hans forsvarer siger, at han vil forsøge at få retten til at acceptere, at Brun får elektronisk fodlænke i de tre måneder.

Bruns forsvarer, Pierre Blazy, forklarede i retten, at Brun efter sin store gevinst er blevet stadig mere ensom, og at biler er "hans eneste lidenskab".

/ritzau/AFP