»Du har det som om, det kunne ske for dig. Det kan ske alle steder.«

Fredag aften var Aliya Isaeva er af de mange hundrede mennesker, der gik på gaden i London for at mindes den myrdede 28-årige Sabina Nessa.

Den unge mor har boet i området i Kidbrooke i det sydøstlige London i to år i den tro, at den stille forstad er et trygt sted at opfostre sine børn.

Nu er hun ikke længere så sikker, fortæller hun en reporter fra CNN.

Fredag aften tændte hundredevis af londoner lys og lagde blomster for at mindes Sabina Nessa.
Fredag aften tændte hundredevis af londoner lys og lagde blomster for at mindes Sabina Nessa. Foto: PETER NICHOLLS
Vis mere

Fredag aften lagde hun og mange hundrede andre blomster og tændte lys på det sted, hvor liget af den unge skolelærerinde blev fundet for en uge siden.

Kun et halvt år efter, at drabet på den 33-årige Sarah Everard sendte chokbølger gennem den britiske hovedstad, er London igen rystet af et brutalt og meningsløst kvindedrab.

Da Sarah Everard under coronanedlukningen i marts blev bortført og myrdet af en politimand, satte det gang i en kæmpe debat om kvinders sikkerhed i det offentlige rum.

Under hashtaggene »ReclaimTheStreets« og »Text med when you get home« delte tusindvis af kvinder deres egne historier om, hvordan de selv havde følte sig utrygge eller forfulgte, når de gik alene gennem byen.

Foto: PETER NICHOLLS
Vis mere

Nu har drabet på Sabina Nessa pustet nyt liv i den frygt, og flere raser over, at gaderne stadig ikke er et sikkert sted for kvinder.

Da nyheden om Sabinas skæbne bredte sig, fik mange kvinder i Kidbrooke den samme tanke: »Det kunne have været mig.«

»Politiet siger, at hun forlod sit hjem for at mødes med en ven på den lokale pub, og det var kun fem minutters gang for hende. Vi går tit hen på den pub, og det er også kun omkring fem-ti minutters gang for os. Man har det som om, det kunne ske for en selv. Det kan ske alle steder,« siger Aliya Isaeva til CNN.

En 38-årig mand er anholdt og mistænkt i sagen.

Fredag offentliggjorde Metropolitan Police et overvågningsbillede af en anden mand, som også er interessant i sagen.

Det samme er en sølvfarvet bil, som er fanget på kameraer tæt på gerningsstedet.

Ved mindehøjtideligheden fredag aften deltog også flere af Sabina Nessas familiemedlemmer.

Hendes søster Jebina Yasmin Islam brød sammen med mikrofonen i hånden, da hun under mindehøjtideligheden på Pegler Square talte til de mange fremmødte.

Sabinas søster Jebina Yasmin Islam talte fredag aften ved mindehøjtideligheden.
Sabinas søster Jebina Yasmin Islam talte fredag aften ved mindehøjtideligheden. Foto: PETER NICHOLLS
Vis mere

»Vi har mistet en fantastisk, omsorgsfuld, smuk søster, der forlod denne verden alt for tidligt.«

»Ord kan ikke beskrive, hvordan vi har det. Det føles, som om vi er fanget i et mareridt og ikke kan komme ud af det. Vores verden er knust. Vi har simpelthen ingen ord.«

Drabet på Sabina gør også indtryk i den kongelige familie:

Hertuginde Kate skrev fredag aften i et tweet:

»Jeg er ked af at høre om tabet af endnu en uskyldig ung kvinde på vores gader. Mine tanker går til Sabinas familie og venner og alle dem, som er blevet berørt af denne tragiske begivenhed.«