Mariana Sifrit blev født 1. juli i år, men kun få dage gammel blev den lille pige alvorligt syg. I dagevis kæmpede hun og forældrene Nicole og Shane en hård kamp mod den herpes-sygdom, som hun havde tiltrukket sig på en endnu ikke klarlagt måde, men desværre forgæves. Mariana Sifrit gik bort tirsdag 18. juli. Nu advarer forældrene mod sygdommen, som tog livet af deres datter.

I et rørende opslag på Facebook fortæller Nicole Sifrit fra Iowa i USA om familiens ubærlige tab:

'Vores prinsesse Mariana Reese Sifrit fik sine englevinger klokken 8.41 denne morgen i hendes fars arme og med hendes mor lige ved siden af. Nu lider hun ikke længere og er med vor Herre. Tak til alle dem, som har fulgt hendes rejse og støttet os gennem den. I de 18 dage, hun levede, havde hun en stor indflydelse på verden, og vi håber, Marianas historie vil redde mange nyfødte liv. Hvil i fred søde engel,' skriver Nicole Sifrit i et Facebook-opslag tirsdag.

På de 18 dage Mariana Sifrit nåede at leve, fik hun stor opmærksomhed, da forældrene valgte at være meget åbne omkring deres datters sygdom, som hun blev indlagt med 7. juli - kun få dage efter starten på livet. Flere internationale medier har beskrevet Mariana Sifrit og forældrenes kamp - ligesom der også blev oprettet en Gofundme indsamling til at støtte familien.

Det hele begyndte ellers godt med en vellykket fødsel den 1. juli, men allerede en lille uge senere var den gal. Her blev Mariana indlagt, da hun ikke ville spise og sov ekstra meget.

Kun få timer efter, Mariana blev indlagt, stoppede hun med at trække vejret, og hendes organer begyndte at stå af.

Det blev hurtigt slået fast, at Marianas sygdom skyldtes meningitis HSV-1, som er forårsaget af herpes, som mange mennesker bærer rundt på.

På trods af lægernes ihærdige indsats med blandt andre flere blodtransfusioner, stod både Marianas nyrer og lever af til sidst i kampen mod sygdommen. Og den 18. juli døde hun.

Hvordan Mariana Sifrit fik herpes-virus, ved familien endnu ikke. Begge forældre er blevet testet negative for herpes, der er en sygdom, som sidder på mund eller kønsdelene, og kun i meget sjældne tilfælde kan smitte ved fødsel, hvis moderen har første udbrud tæt på fødslen. Det var dog ikke tilfældet med Nicole, og derfor mistænkes det, at Mariana tiltrak herpes fra en person, der har kysset hende.

Det har fået Sifrit-parret til at gå ud og advare andre nybagte forældre mod netop herpes.

»Lad ikke andre kysse jeres baby, og sørg for, de spørger om lov, inden de tager jeres baby op,« siger parret ifølge den britiske avis The Sun.

Herpes-virus er et, som mange bærer rundt på. Det kan manifestere sig ved udslæt på kønsdelene eller på munden i form af forkølelsessår. Som udgangspunkt er der ikke smittefare i forbindelse med graviditet, men hvis man får herpes-udbrud første gang i den sidste del af graviditeten, er det en god idé at kontakte læge eller jordemoder.