Sandstrandene er kridhvide. Vandet det klareste azurblå. Palmer og drinks store.

Men en dyster skygge har kastet sig over et af danskernes yndlingsrejsemål. Det mexicanske ferieparadis Cancun.

Ifølge det australske nyhedssite News flyder gaderne i den populære ferieby med lig. Parterede lig.

Alene i denne uge er otte lig fundet på gaden. Heraf to, som var skåret i småstykker og smidt i plastsække.

Skudhul efter sammenstød mellem to rivaliserende karteller.
Skudhul efter sammenstød mellem to rivaliserende karteller. Foto: STR
Vis mere

De resterende dødsfald var lige så makabre. En person blev fundet bundet og skuddræbt. En anden dræbt, mens han lå i en hængekøje.

Drabene er desværre blot de seneste i en voldsbølge, som i år er skyllet ind over det eksotiske paradis, som årligt tiltrækker millioner af turister.

For blot fire måneder siden trak det overskrifter i hele verden, at der på blot 36 timer blev begået 14 mord i kystbyen.

På det tidspunkt nåede det samlede drabstal for året allerede op over 100.

Helt tilbage i januar begyndte politiet at patruljere på Cancuns strande på grund af drab som følge af den tilspidsede krig mellem narkokartellerne.
Helt tilbage i januar begyndte politiet at patruljere på Cancuns strande på grund af drab som følge af den tilspidsede krig mellem narkokartellerne. Foto: JLSOTO
Vis mere

Alligevel manede myndighederne dengang til besindelse.

»Hovedparten af den kriminalitet og vold vi oplever, omhandler kun mexicanske individer,« understregede turiststyrelsen.

»I de sjældne tilfælde, hvor udlændinge har været indblandet, har det vist sig, at de var involveret i mistænkelig eller kriminel aktivitet,« lød det videre.

Sandsynligvis i et forsøg på at berolige de mange turister, som året rundt valfarter til byen.

Angiveligt er drabene relateret til narkokrigen mellem kartellerne i Mexico. Og de nye drab i Cancun er ifølge australske News da heller ikke begået i byens store hotelområder.

Men der er alligevel god grund til at være varsom, hvis ferien går til de kanter. I hvert fald er alvoren skærpet på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Selv om man ikke fraråder rejser til landet, opfordres man til at udvise ‘ekstra forsigtighed’. Dog hovedsageligt på grund af risikoen for kriminalitet, men også de voldelige sammenstød mellem bl.a. kriminelle narkokarteller.

»Du kan risikere at blive fanget i en krydsild, i vejspærringer eller du kan på andre måder blive ufrivilligt inddraget.«

»Sammenstød kan også ske andre steder i landet, hvor kartellerne er aktive,« hedder det på hjemmesiden.