Flere mindre jordskælv i løbet af lørdag tyder på, at vulkanudbruddet på La Palma fortsætter, siger seismolog.

Brændende lava har ødelagt i alt 1817 bygninger, siden en vulkan gik i udbrud på den spanske ferieø La Palma for omkring fire uger siden.

Det viser en opgørelse lørdag ifølge den spanske tv-station RTVE.

Dermed er der føjet yderligere 269 bygninger til listen, siden den seneste optælling af ødelæggelser blev foretaget.

Desuden er der siden midnat registreret 40 mindre jordskælv i øens undergrund. Det kraftigste af dem havde en beregnet styrke på 4,6 og lå på 37 kilometers dybde.

- Jordskælvene tyder på, at udbruddet fortsætter, siger seismolog Eduardo Suarez fra det spanske Nationale Geografiske Institut.

Der er dog ikke umiddelbart planlagt flere evakueringer, meddeler RTVE.

Indtil videre har omkring 7000 indbyggere fået besked på at forlade deres hjem. Mange af de huse, som er blevet forladt, er siden ædt op af lavaen.

Vulkanen Cumbre Vieja gik i udbrud 19. september. Det var første gang i et halvt århundrede, at det skete.

I de seneste fire uger er det regnet med aske, og lavaen har bredt sig over et stort område.

Ingen mennesker har mistet livet. Men udbruddet har ødelagt huse, veje og anden infrastruktur, ligesom det også har haft alvorlige konsekvenser for landbruget på øen. Særligt bananplantager er hårdt ramt.

La Palma er en af De Kanariske Øer, der ligger i Atlanterhavet ud for Vestafrika.

Øens lufthavn er stadig åben, men på grund af den store mængde vulkanaske i luften er der reelt ingen - hverken regionale eller internationale - luftfartsselskaber, der flyver dertil. Det oplyser Aena, der står for driften af lufthavnen.

På de øvrige kanariske øer - Tenerife, Fuerteventura, Gran Canaria og Lanzarote - fungerer lufthavnene normalt, oplyser Aena.

/ritzau/dpa

Andre læser også