En årelang kamp gennem det spanske retssystem er endelig slut for norske Tove Grimsbo, der med sin nu afdøde mand blev overtalt til at købe deres første timeshare i feriekomplekset Anfi del Mar på Gran Canaria i 1994.

Med en timeshare kan man købe en andel i en ferielejlighed på et feriested, og køberen får dermed retten til at bruge ferieboligen i en bestemt periode hvert år. Når man køber en timeshare, forpligter man sig også til at betale for vedligeholdelsesudgifter hvert år.

Problemet for det norske ægtepar var dog, at vedligeholdelsesudgifterne til timeshare-resortet fortsatte med at stige år for år.

Samtidig havde resortet anbefalet Tove Grimsbo og hendes mand til at opgradere deres timeshare til en større ferielejlighed og til at udvide deres timeshare med to ekstra lejligheder, og til sidst sad parret med tre kontrakter.

Langt de fleste timeshare-kontrakter indgås for livet, men da Tove Grimsbos blev enke, havde hun ikke længere råd til at betale for vedligeholdelsesudgifterne, som var løbet op i 21.000 norske kroner årligt. Timeshare-resortet var dog ikke interesseret i at købe timesharen tilbage.

Har du selv bundet dig til en timeshare-kontakt, som du har fortudt og ikke kan komme af med, hører vi gerne fra dig på 1929@bt.dk.

Siden 2007 har Tove Grimsbo derfor kæmpet for at ophæve kontrakterne, og i sidste uge faldt den endelige dom i landsretten i Madrid, skriver norske VG.

Landsretten i Madrid har dermed ophævet kontrakten mellem norske Tove Grimsbo og timeshare-komplekset Anfi del Mar på Gran Canaria, efter at retten har kendt timeshare-kontrakten for ugyldig.

Landsretten pegede blandt andet på, at kunder har ret til længere betænkningstid, når timeshare-kontrakter skal underskrives. Derudover påpegede landsretten, at det er ulovligt at indgå evige timeshare-kontrakter, og at der fremover ikke må indgås kontrakter på længere end 50 år.

Læs også:

Tove Grimsbos sag er blevet ført af advokatfirmaet Canarian Legal Alliance, som har specialiseret sig i at hjælpe kunder af med deres timeshare-kontrakter.

Advokat Miguel Rodriguez Ceballo har ført Tove Grimsbos sag, og han mener, at afgørelsen vil skabe præcedens for alle, der vil ud af deres timeshare-kontrakter i Spanien.

»Vi er meget glade for dette. Ikke bare fordi vores klient får sine penge tilbage, men også fordi det vil få stor betydning for alle vores andre klienter med tilsvarende sager,« siger Miguel Rodriguez Ceballo til VG.

Tove Grimsbo får nu tilbagebetalt mere end 40.000 euro samt renter og advokatomkostninger.