En mand er ved en italiensk domstol blevet frikendt for en anklage om voldtægt. Kvinden skreg nemlig ikke.

En dommer mente ikke, at en 46-årig mand kunne dømmes for voldtægt. Hans offer skreg nemlig ikke. Det er netop blevet slået fast i retten i den italienske by Torino. Manden havde ifølge anklagen voldtaget kvinden i en hospitalsseng, mens hun lå indlagt.

Det skriver det italienske medie Fatto Quotidiano og det engelske medie Mirror.

Ifølge Mirror sagde dommeren, at kvindens tavshed var bevis nok for, at der ikke havde fundet en voldtægt sted. Det beviste blot, at hun havde givet samtykke.

Dommeren lagde endvidere vægt på, at kvindens forklaring var for svag. Hun udviste ikke nok følelser i forhold til, hvad hun angiveligt havde været udsat for.

»Der var ingen gråd, der var ingen skrig. Du skubbede ham ikke væk. Hvorfor dog ikke?,« sagde dommer Diamante Minucci.

Retten i Torino hvor sagen var for retten
Retten i Torino hvor sagen var for retten
Vis mere

Anklager Marco Sanini havde i anklageskriftet skrevet, at manden skulle idømmes 10 år bag tremmer. Anklagerens forklaring på, at kvinden ikke skreg, var, at hun var i en ’smertefuld situation’. Både på grund af den påståede voldtægt, men også fordi hun lå indlagt med smerter på hospitalet. Derfor betød tavsheden ikke, at hun løj i retten.

Den anklagede mand kan nu gå fri, og han mener ifølge Mirror, at han er det rigtige offer i sagen. Hans ry, familieforhold og arbejdsliv er ifølge ham ødelagt som følge af anklagen. Kvinden kan dog ikke gå fri. Hun er nu tiltalt for falsk anklage.