Ekstrem svær beslutning, siger Læger uden Grænser, der stopper de fleste aktiviteter i det nordøstlige Syrien.

Læger uden Grænser standser de fleste aktiviteter i det nordøstlige Syrien og evakuerer alle sine internationalt ansatte fra området.

Det oplyser organisationen i en pressemeddelelse.

Der er ingen danskere blandt de evakuerede medarbejdere.

Organisationen kalder det en svær beslutning, men forklarer stoppet med den ekstremt ustabile situation og en manglende sikkerhedsgaranti.

- Det har ikke været muligt for os at få forhandlet sikker adgang til at kunne give lægehjælp og generel humanitær hjælp til de tusinder af mennesker, der har brug for det.

- Derfor er vi blevet nødt til at tage den ekstremt svære beslutning at evakuere vores udsendte midlertidigt, siger Læger uden Grænsers danske direktør, Jesper Brix.

Læger uden Grænser fortsætter dog alle sine aktiviteter i det nordvestlige Syrien ved at støtte sundhedsklinikker og drive mobile klinikker.

Siden onsdag i sidste uge, hvor Tyrkiet gennemførte luftangreb og bombardementer langs den tyrkisk-syriske grænse, har der været en ekstremt ustabil situation i det nordøstlige Syrien, skriver organisationen.

Derfor evakuerer den sine internationalt ansatte fra projekter i Ain Issa, al-Hol, Tal Abyad, Tal Tamer, Tal Kocher/Yaroubiyah, Kobane/Ain al-Arab og Raqqa by.

- Det har været ekstremt svære beslutninger, da Læger uden Grænser er meget bevidst om behovet for flygtningene og de sårbare personer i området, lyder det i meddelelsen.

Læger uden Grænser beskriver blandt andet, at man i forrige uge gav lægehjælp, vand og psykisk hjælp til folk i lejren i Ain Issa.

- Nu er de efterladt i en meget usikker situation, og vi er ekstremt bekymrede for deres helbred, lyder det i pressemeddelelsen.

Også Folkekirkens Nødhjælp har trukket sig. Organisationen meddelte lørdag, at den har stoppet alle aktiviteter i det nordøstlige Syrien. Der er tale om en midlertidig beslutning, der er truffet af sikkerhedsmæssige årsager, lød det.

Røde Kors ser derimod ikke grund til at standse sine aktiviteter i det nordøstlige Syrien.

- Det er klart, at vi løbende evaluerer, hvordan vi støtter dem i området bedst, men vi ser ikke nogen grund til at evakuere de internationalt ansatte, vi har i Syrien.

- Røde Kors hjælper de sårede uden at skele til, om det er den ene eller anden side. Det er også det, vi gør i Syrien, siger Bjarke Skaanning, katastrofechef hos Røde Kors.

/ritzau/