Lørdag tog kvinder i tusindvis for første gang turen til stemmeboksen i Saudi-Arabien.

Det var en stor festdag for mange kvinder i Saudi-Arabien. For første gang fik hunkønnet lov til at afgive sin stemme i det arabiske kongerige.

»Det er godt for folk og for samfundet,« siger Shara Al-Qahtani, der mødte op for at stemme for første gang, til USA Today.

Hun og de andre kvinder kunne vælge at sætte krydset ved en af de 980 kvinder, der sammen med flere end 6.000 mænd havde valgt at stille op til valget, skriver USA Today.

Valget bliver af mange set som et lille skridt på vejen mod ligestilling blandt kønnene i det saudi-arabiske samfund. Men det er stadig ikke alle, der synes, at kvinder skal have en mere betydningsfuld rolle i samfundet. Og at de skal have lov til at stå i stemmeboksen.

Kvinder skal ikke befinde sig sådan nogle steder. De skal være hjemme og styre huset og opdrage den nye generation, mener Abdullah Al-Maiteb, der var mødt op for at stemme.

»Hvis kvinder får lov til at komme ud af huset, er der nemlig ingen til at tage sig af børnene,« mener Abdullah Al-Maiteb.

Den slags holdninger kæmper Hatoon Al-Fassi for at ændre. Hun er koordinator i græsrodsbevægelsen Saudi Baladi, som kæmper for bedre rettigheder til kvinderne.

»Vi ser det som en mulighed for at udøve vores rettigheder og for at skubbe på for flere,« siger Hatoon Al-Fassi til USA Today.

Selvom kvinderne fik lov til at stemme til valget, afspejlede selve valgstedet meget godt den enorme opdeling, der er mellem kønnene. Mænd og kvinder skulle nemlig afgive stemmer i hver sit lokale.