Kvinden i den gule trøje på billedet, som er gået verden rundt efter angrebene på Bruxelles tirsdag 22. marts, er den 41-årige indiske stewardesse Nidhi Chaphekar. Foto: Twitter
Kvinden i den gule trøje på billedet, som er gået verden rundt efter angrebene på Bruxelles tirsdag 22. marts, er den 41-årige indiske stewardesse Nidhi Chaphekar. Foto: Twitter

To store eksplosioner går af i Zaventem lufthavn i Bruxelles. Alt er kaos, sårede og døde personer ligger på jorden, og forvirringen er total. Midt i det hele finder en kvinde iført en gul jakke et sæde, hun er såret efter ekslosionerne. Og så bliver der taget et billedet af hende, som siden er gået hele verden rundt.

Nu er det kommet frem at kvinden på det ikoniske billede, som blev taget i kaosset kort efter to eksplosioner havde ramt Bruxelles lufthavn tirsdag morgen, er en indisk stewardesse ved navn Nidhi Chaphekar på 41 år fra det indiske flyselskab Jet Airways.

Billedet er gået hen og blevet ikonisk for angrebet tirsdag 22. marts, som ramte både lufthavnen Zaventem og metrostationen Maelbeek i den belgiske storby.

Den indiske avis Times of India har været i kontakt med Nidhi Chaphekars familie, som bor i Mumbai-forstaden Andheri. Tirsdag fik familien et opkald fra Bruxelles, hvor de fik at vide, at Nidhi Chaphekar var blevet såret i angrebet.

Opereret for sine skader
Senere tirsdag aften blev de informeret om, at hun var blevet indlagt på et hospital.

»Hun var i gang med at blive opereret for skader og brandsår. Vi håber på at tale med hende, når operationen er ovre,« forklarer Nidhi Chaphekars mand, Rupesh Chaphekar til Times of India.

Ellers har Rupesh Chaphekar ikke fået mere at vide, men han hæfter sig dog ved, at han blev fortalt, at hun skulle være i sikkerhed.

Ifølge den britiske avis The Sun, så har Jet Airways bekræftet, at Nidhi Chaphekar er ansat hos dem. Hun arbejder som stewardesse, og det var meningen, at hun skulle flyve fra Bruxelles tirsdag klokken 10.15 og til Newark i USA.

Til avisen siger en talsmand fra flyselskabet:

»Vi har ikke alle informationer om omfanget af hendes skader. Vi ved, hvor hun er - hun er på hospitalet og modtager behandling.«

I forbindelse med tirsdagens angreb i Bruxelles blev mindst 30 personer dræbt og 250 såret. Angrebet ramte lufthavnen Zaventem og metrostationen Maelbeek. Efterfølgende har Islamisk Stat taget ansvaret for angrebene.

Du kan se et overblik over angrebene herunder.

Oversigt over eksplosionerne i Bruxelles.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.