Joanna Dennehy blev i 2014 den tredje kvinde i Storbritannien, som blev idømt livsvarigt fængsel.         
Joanna Dennehy blev i 2014 den tredje kvinde i Storbritannien, som blev idømt livsvarigt fængsel.          Foto: SWNS - MASONS - HEMEDIA

Tre mænd blev brutalt stukket ned og myrdet med iskoldt blod, mens to andre med nød og næppe overlevede, da 33-årige Joanna Dennehys blodrus i 2014 fik frit løb. Det skriver The Daily Mail.

»Jeg slog ihjel for at finde ud af, hvordan jeg ville reagere og for at teste, om jeg virkelig var så kold, som jeg selv troede. Og så fik jeg smag for det,« betroede den tredobbelte morder efterfølgende til sin psykiater, ifølge The Daily Mail.

’Jeg mødte verdens ondeste kvinde’ - 1

Brud på menneskerettighederne  

To år senere kæmper seriemorderens advokat, Hugh Southey, nu for, at hans klient skal have tilkendt en erstatning for sit ophold bag tremmer i kvindefængslet Bronzefield Prison i det sydlige England.

Joanna Dennehy har nemlig brugt størstedelen af sit fængselsophold i isolation, hvilket gør hende til et offer for 'nedværdigende behandling', som kan være i strid med den europæiske menneskerettighedskonvention, lyder argumentet fra hendes advokat. Isolationen blev nemlig ikke godkendt af den daværende britiske justisminister Chris Gayle.

Under en høring i sagen fortalte Hugh Southey, hvordan Joanna Dennehy er følelsmæssigt skrøbelig som følge af personlighedsforstyrrelser, og han bad derfor den britiske regering om erstating for de skader, som isolationen angiveligt har forvoldt hende.

Uhyggelig flugtplan bag isolation

Al snak om erstatning til den tredobbelte morder blev dog pure afvist af regeringens juridiske repræsentanter, der kunne berette om nye og uhyggelige detajler fra Joanna Dennehys fængselsophold.

Seriemorderen blev nemlig først placeret i isolation, efter en detaljeret flugtplan blev fundet i den 33-årige kvindes dagbog.

Joanna Dennehy       

Planen gik blandt andet ud på at slå en af fængselsvagterne ihjel for derefter at skære en af vagtens fingre af, så Dennehy kunne slippe igennem det højteknologiske sikkerhedssytem ved hjælp af fingeraftryk.

mord i europa

Tredje kvinde på livstid

Den 33-årige kvinde og mor til to blev i 2014 den trejde kvinde i Storbritanniens historie, som blev dømt til at skulle tilbringe resten af sit liv bag fængselsmure og tremmer for vinduerne.

Det skete, efter hun i retten indrømmede at stå bag mordene på tre mænd, Lukasz Slaboszewski, John Chapman og Kevin Lee. De blev alle dræbt med adskillige knivstik, hvorefter deres lig blev efterladt i vejkanten.

SERIEMORDERE 4

Da politiet fandt ligene, blev en storstilet eftersøgning i sat i værk. Alt imens planlagde Joanna Dennehy at få stillet sin voksende blodtørst sammen med en mandlig medsammensvoren. Parret udvalgte to tilfældige hundeluftere, som blev stukket ned i blodige raseriangreb. Begge overlevede, men kun takket være hurtig lægehjælp.

Eksperter udtalte efterfølgende, at Joanna Dennehy havde udvist et stort behov for at blive berygtet og et ønske om at ydmyge sine ofre seksuelt.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.