En tidligere skolelærer fra Texas, USA undgår fængselsstaf, selv om hun i retten har indrømmet at have haft sex med to 17-årige elever. I stedet er hun placeret på en 10-årig prøvetid og skal afsone 200 timers samfundstjeneste.

Den 28-årige Haeli Noelle Wey havde sex med en mandlig student over ti gange, i løbet af en periode på to måneder. Den seksuelle lavalder i Texas er netop 17 år, men det er ulovligt for en lærer, at dyrke sex med en elev.

Ifølge offeret blev forholdet først fysisk i sommeren 2015, da han var på rejse til Afrika, en rejse, som også Haeli Wey deltog i, skriver nydailynews.

Wey har også været uhensigtsmæssigt involveret med en anden student. Det skete på en sommerlejr, hvor hun foreslog, at han bragte en sovepose med sig på en vandretur. Bagefter gav hun ham besked på at slette beskedder på sin mobiltelefon.

»Slet besked fra din Instagram og lad ikke nogen få fat i din telefon,« lød teksten.

Westlake High School hvor hun var ansat.
Westlake High School hvor hun var ansat. Foto: Google Street View
Vis mere

Wey bliver ikke registreret som en seksualforbryder. Hendes advokat, Larry Sauer, kalder afstraffelsen for 'rimelig'.

»Så længe hun gennemfører al ting uden problemer, så vil sagen blive frafaldet, og hun vil aldrig være dømt for er forbrydelse,« sagde Sauer i en udtalelse.

Haeli Noelle Wey har siden frivilligt ladet sit lærercertifikat inddrage.

Ifølge en advokat fra Travis County, risikerer Wey, hvis hun ikke følger reglerne for hendes prøvetid, en straf på mellem 2 og 20 år.