Forgiftningssagen rystede Australien i august, da tre personer omkom efter et hjemmelavet måltid.

Måltidet blev serveret af 48-årige Erin Patterson, hvor de tidligere svigerforældre Don og Gail Patterson samt Gail Pattersons søster Heather Wilkinson, og hendes mand pastor Ian Wilkinson også var ved bordet.

Frokosten blev spist, og Gail, Heather, Don og Ian kørte hjem. Men få timer efter vurderede læger, at det ikke var muligt at redde Gail, Heather og Don, mens Ian lå indlagt på intensiv.

Og nu er der nyt omkring hans tilstand.

Ian Wilkinson er blevet udskrevet fra hospitalet, siger hans familie ifølge BBC.

Det sker efter to måneders intensiv benhandling.

»Denne milepæl markerer et øjeblik af enorm lettelse og taknemmelighed for Ian og hele Wilkinson-familien,« sagde de i en erklæring.

Det er endnu ikke klart, om Ian Wilkinson, allerede har talt med politiet på hospitalet, eller om han nu kan kaste nyt lys over den fatale frokost i Erin Pattersons hjem.

Gail og Ian – to af dem, som deltog i frokosten. Ian var den eneste, som overlevede frokosten.
Gail og Ian – to af dem, som deltog i frokosten. Ian var den eneste, som overlevede frokosten.
Vis mere

Patterson havde inviteret sine tidligere svigerforældre Gail og Don Patterson sammen med Gails søster Heather Wilkinson og Heathers mand Ian. Erin Pattersons fraskilte mand kunne ikke deltage i sidste øjeblik.

Timer efter måltidet blev alle fire gæster syge af, hvad de i første omgang troede var alvorlig madforgiftning.

Erin Patterson sagde, at de svampe, der blev brugt til at tilberede måltidet, var en blanding af knapsvampe købt i et supermarked og tørrede svampe købt i en asiatisk købmand i Melbourne for flere måneder siden.

Hendes børn, som ikke var til stede ved frokosten, spiste noget af resterne af Beef Wellington dagen efter. Men svampene var blevet skrabet af fadet, da de ikke kan lide svampene, sagde hun.

Eksmanden, Simon Patterson, kom kort tid efter frokosten med nye mistanker.

Simon Patterson, der næsten døde af en ukendt tarmsygdom sidste år, har afsløret, at han har 'mistanke om', at hun forsøgte at forgifte ham.

»Simon havde mistanke om, at han var blevet forgiftet af Erin. Der var tidspunkter, hvor han havde følt sig … lidt væk, og det faldt ofte sammen med, at han tilbragte tid med hende,« fortalte en kilde tæt på familien til Herald Sun.

I et indlæg på sociale medier fra sidste år skrev Simon Patterson, at han »kollapsede derhjemme, og var derefter i kunstig koma i 16 dage, hvorigennem jeg havde tre nødoperationer primært på min tyndtarm, plus en yderligere planlagt operation,« skrev han.

»Min familie blev bedt om at komme og sige farvel til mig to gange, da jeg ikke forventedes at ville overleve.«

Det tidligere par er nu separeret, men deres splittelse blev beskrevet som 'venskabelig'.

Erin Patterson er ikke tiltalt i sagen.