En offentligt ansat kvinde fra USA er blevet sat på tvungen orlov på grund af en kommentar om Michelle Obama, der nærmest ikke kan blive mere racistisk.

103.000 amerikanere er ikke i tvivl. Den kvinde skal fyres, og det skal være omgående, skriver Time Magazine.

Derfor har de skrevet under på en online-underskriftindsamling for at støtte, at den offentligt ansatte Pamela Ramsey Taylor fra byen Clay i West Virginia bliver sat fra bestillingen, efter hun gik på Facebook og skrev følgende om USAs afgående førstedame, Michelle Obama:

»Det bliver forfriskende at få en stilfuld, smuk og værdig førstedame i Det Hvide Hus. Jeg er træt af at se en abe i hæle,« skrev Pamela Ramsey Taylor, efter det blev en realitet, at Donald Trump og hans hustru Melania Trump flytter ind i Det Hvide Hus 20. januar 2017.

Kvinden slettede senere sit opslag fra Facebook, men Huffington Post og andre snarrådige amerikanske medier nåede at tage et skærmbillede af opdateringen:

Mere grotesk blev det, da hendes øverste chef i Clay - borgmester Beverly Whaling - skrev følgende kommentar til Pamela Ramsey Taylors opslag:

»Du har lige reddet min dag, Pam.«

Indtil nu har Pamela Ramsey Taylor arbejdet for en non-profit-organisation under staten West Virginia. Det gør hun foreløbig ikke mere, da hendes overordnede ifølge Time Magazine har tvunget hende på orlov.

Pamela Ramsey Taylor har efterfølgende udtalt sig til en lokal tv-station, WCHS-TV. Hun er ked af det, forklarer hun:

»Jeg vil gerne undskylde for enhver utilsigtet skade, min kommentar har gjort. Den var ikke ment racistisk på nogen måde. Jeg henviste til, at det havde reddet min dag, at der kom forandring i Det Hvide Hus. Jeg er virkelig ked af det, hvis det har gjort nogen kede af det. Dem, der kender mig, ved, at jeg ikke er racist. Igen! Jeg undskylder for, at det kom ud af kontrol,« siger Pamela Ramsey Taylor ifølge WCHS-TV.

Michelle Obama har tilsyneladende ikke reageret på episoden.