Lyt til artiklen

En 80-årig kvinde har mistet livet, efter et hus i Valsøyfjord i Norge fredag blev taget af en lavine.

Det skriver VG.

Flere naboer fortæller til mediet, at de er rystede, ligesom de beskriver ulykken som »frygtelig, ubeskrivelig og uvirkelig.«

I området, hvor jordskreddet fandt sted, arbejdes der i øjeblikket på en anlægsvej i forbindelse med en ny motorvej. Og ifølge naboerne har vejarbejdet en sammenhæng til ulykken.

Foto: Kåre Hendset
Vis mere

Det norske vejvæsen bekræfter, at der fredag ​​blev gravet 30-50 meter over det hus, der blev revet med af jordskreddet.

Men årsagen til jordskreddet er indtil videre ukendt.

Indsatsleder Markus Ree er lørdag på ulykkesstedet. Han oplyser, at politiet har kriminalteknikere på stedet, som undersøger, om noget kriminelt kan have udløst ulykken, og om vejarbejde kan være en årsag.

»Det ved vi ikke endnu. Vi holder alle muligheder åbne. Sikkerheden i området skal vurderes. Vi har fagfolk til at hjælpe os med det,« fortæller han til mediet.

Det var klokken 19.14 fredag, at politiet fik meldingen om jordskreddet, der var omkring 200 meter langt og 20 meter bredt.

Ifølge hændelseslederen var der i alt syv personer involveret. To var udenfor, og fem indenfor. Af dem, der blev reddet, er ingen kommet alvorligt til skade.