Se video foroven om Nordkoreas seneste raketaffyring tidligere på måneden.

Pentagon vil sørge for muligheder for, hvordan Nordkorea kan håndteres, hvis ikke provokationer stopper.

Hvis ikke Nordkorea stopper sine provokationer, vil Pentagon, det amerikanske forsvarsministerium, sørge for at give den amerikanske præsident, Donald Trump, en række muligheder for at håndtere det nordkoreanske regime i Pyongyang.

Sådan lyder meldingen fra Pentagon mandag, efter at den nordkoreanske udenrigsminister, Ri Yong-ho, har kaldt Trumps udtalelser i weekenden for en klar krigserklæring.

Udenrigsministeren sagde samtidig, at Nordkorea har ret til at nedskyde strategiske amerikanske bombefly- også hvis de ikke er i nordkoreansk luftrum.

»Hvis Nordkorea ikke stopper sine provokerende handlinger, ved I, at vi vil sørge for at give præsidenten muligheder for, hvordan Nordkorea kan håndteres,« fortalte oberst Robert Manning, talsmand for Pentagon.

Den seneste tid har været fyldt med mange hårde ord og trusler mellem de to lande.

I sin tale til FN's Generalforsamling i sidste uge kaldte Trump Nordkoreas leder, Kim Jong-un, en »raketmand på selvmordsmission,« der pønser på at udvikle atomvåben for at bruge dem.

Et par dage senere kom en reaktion så fra Nordkoreas leder, Kim Jong-un, på Trumps tale. Her sagde Kim Jong-un, at landet vil overveje »det mest voldsomme modtræk i historien« mod USA.

Han kaldte desuden Trump for en »en mentalt forstyrret olding.«

Dagen efter kaldte udenrigsminister Ri Yong-ho Trump for »præsident ond« og beskrev ham som »en mentalt afsporet person fuld af storhedsvanvid.« Det var i en tale lørdag til FN's Generalforsamling i New York.

Mandag advarer FN's generalsekretær, António Guterres, mod, at den skarpe retorik mod Nordkorea kan lede til misforståelser. Han siger samtidig, at den eneste løsning er politisk.

/ritzau/Reuters