Et af de sidste billeder, der blev taget af den forsvundne britiske pige. Nu hævder en kriminalekspert, at Madeleine McCann slet ikke blev bortført, men at hele historien om kidnapning kun tjener som et røgslør.
Et af de sidste billeder, der blev taget af den forsvundne britiske pige. Nu hævder en kriminalekspert, at Madeleine McCann slet ikke blev bortført, men at hele historien om kidnapning kun tjener som et røgslør.

En britisk ekspert mener, at Maddie-efterforskningen er spild af penge. 'Madeleine McCann blev ikke bortført. Kidnapningen er blot et røgslør for at skjule hendes død,' lyder hendes opsigtsvækkende teori.

Om knap to måneder er det ti år siden, den britiske pige Madeleine 'Maddie' McCann forsvandt sporløst fra et resort på den portugisiske Algarve-kyst - få dage før sin fire års fødselsdag. Den lille pige var i maj 2007 på ferie i Praia da Luz med sine forældre og to yngre søskende, da den ufattelige tragedie indtraf.

En aften, mens forældrene spiste middag på en nærliggende restaurant med nogle venner, forsvandt Maddie fra familiens ferielejlighed. Da faderen kom for at kigge til børnene, var hendes seng tom.

maddie

I de forgangne år er billedet af den lille pige med de karakteristiske øjne gået verden rundt. Hun er blevet spottet forskellige steder jorden rundt, og der er et utal af teorier om, hvad der kan være sket med hende.

Britisk politi har brugt mere end 94 millioner kroner på efterforskningen af sagen, og nu begynder kritiske røster at stille spørgsmål ved det fornuftige i at bruge så mange penge på sagen i en tid, hvor politiet må skære ned, mange sager aldrig bliver opklaret, og hundredvis af andre børn er bortført fra deres familier. I denne uge sagde en tidligere seniorefterforsker i sagen fra Metropolitan Police, at det var på tide at sige stop.

»Når man tænker på, hvor mange uløste mord, der er for øjeblikket, og når man regner alle de nedskæringer med, der er i politiet, så synes jeg, det er nødvendigt, vi nogle gange lægger følelserne til side og siger nok er nok,« siger Sue Hill i Good Morning Britain.

Nu siger en britisk kriminalekspert det samme, men noget mere direkte.

»Madeleine er død,« lyder det dystert fra Pat Brown, som har analyseret den meget omtalte sag om den forsvundne britiske pige til bunds. Og hendes konklusion er opsigtsvækkende. Hun er nemlig overbevist om, at den lille pige IKKE blev bortført.

»Der er ingen mening i at bruge alle disse penge, for de kan ikke gøre det barn levende igen,« siger hun til News.com/au.

Maddie McCann

Pat Brown er ekspert i at lave profiler af gerningsmænd og skrev i 2011 bogen 'Profile of the Disappearance of Madeleine McCann,' hvor hun gennemgik sagen minutiøst. Her så hun blandt andet kritisk på, hvorvidt Madeleine McCann vitterlig blev bortført, sådan som hendes forældre Gerry og Kate McCann hele tiden har sagt.

Og det er det spørgsmål, hun stadig kredser omkring. Pat Brown har nemlig sit eget bud på den lille piges skæbne.

»Når jeg laver en analyse af et gerningssted, baserer jeg min teori på beviser og giver dem til politiet. Jeg ser altid efter dokumentation og beviser, som senere kan bruges i retten. Da jeg analyserede (Madeleines, red.) sag, fandt jeg ingen beviser, der støttede teorien om bortførsel.«

»En bortførsel er ekstrem usandsynlig baseret på mængden af tid, beviser på gerningsstedet, og hvad der ellers har været af bevismateriale,« siger Pat Brown.

Pat Brown mener, at Madeleine højst sandsynligt er død ved et uheld, og at dødsfaldet derefter blev skjult. Dermed mere end antyder hun, at det er forældrene, der selv står bag tragedien.

»Bevismaterialet støtter teorien om, at der skete en ulykke enten som følge af omsorgssvigt eller medicinering,« lyder det fra profileringseksperten.

»Jeg er overbevist om, at liget blev flyttet til et øde sted og aldrig bliver fundet.«

BRITAIN

Mandag kom det frem, at det britiske politi har fået tildelt yderligere 720.000 danske kroner til at forfølge et nyt spor om en portugisisk resort-medarbejder, der arbejdede i området i 2007. Det har fået debatten om eftersøgningen til at blusse op igen.

»Der er andre børn, som er forsvundne i Storbritannien, som ikke får denne opmærksomhed. Pengene burde være brugt på dem,« siger Pat Brown.

Det er langt fra første gang, at mistanken falder på Madeleines egne forældre. Kort efter hendes forsvinden blev Kate McCann anholdt i sagen, og den tidligere portugisiske politiinspektør Goncalo Amaral har hele tiden fastholdt, at forældrene på en eller anden måde er ansvarlige for hendes død. En påstand, han fastholdt i bogen 'The Truth of the Lie.' I sidste måned tabte Kate og Gerry McCann en appelsag i den portugisiske højesteret, hvor de har sagsøgt politiinspektøren på grund af bogen. Nu overvejer de at tage sagen til Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 0 kr.