Tidligere eksvicepræsident i DRCongo, der afsoner en straf på 18 års fængsel, er igen dømt af domstol i Haag.

Haag. Dommere ved Den Internationale Straffedomstol i Haag i Holland forlængede onsdag en straf på 18 års fængsel til DRCongos tidligere vicepræsident Jean-Pierre Bemba med et ekstra år, fordi han har forsøgt at bestikke vidner under retssagen mod ham.

- Du idømmes yderligere 12 måneders fængsel, lød det fra den ledende dommer, Bertram Schmitt.

Han tilføjer, at det var nødvendigt med en ekstra straf for at få stoppet "denne form for opførsel."

Anklagemyndigheden havde krævet Bemba fængslet i yderligere otte år, efter at han tidligere har fået en dom på 18 års fængsel for krigsforbrydelser udført af hans soldater.

Sidste år blev han fundet skyldig i bestikkelse, hvilket er den første dom af denne art ved domstolen.

I oktober blev han fundet skyldig i at have bestukket og manipuleret et netværk, som gjorde forsøg på at bestikke 14 hovedvidner. Han havde planlagt i detaljer, hvad vidnerne skulle sige under retssagen.

Den 54-årige Bemba fortrak ikke en mine, da hans dom blev afsagt onsdag.

Flere rådgivere, deriblandt Bembas sagfører, blev også dømt i sagen.

Jean-Pierre Bemba blev i juni sidste år idømt 18 års fængsel for krigsforbrydelser og forbrydelser mod menneskeheden. De blev udført af hans milits i Den Centralafrikanske Republik.

Dommer Bertram Schmitt har tidligere fastslået, at sagen handler om "ren og skær kriminel adfærd begået af de fem anklagede".

De dømte har ifølge Schmitt været med til at sabotere retten i alvorlig grad:

- Intet retssystem i verden kan acceptere bestikkelse af vidner, tilskyndelse til løgn eller påvirkning af vidner.

Fra sin celle i fængslet styrede Bemba ifølge anklagerne et netværk af hjælpere til at bestikke mindst 14 vidner i sagen mod ham.

Den stenrige forretningsmand og eksvicepræsident var tidligere en frygtet krigsherre i det nordlige DRCongo. I 2002 trængte hans hær ind i Den Centralafrikanske Republik for at støtte det daværende styre.

Bemba blev anholdt i 2008 under et ophold i Belgien.

/ritzau/Reuters