En voldsom snestorm har indtil videre kostet seks mennesker livet i USA, og myndighederne opfordrer i visse dele af landet folk til at blive inden døre.

USA: En snestorm har ramt USA og medført tornadoer i den sydlige del af landet og store mængder sne i Midtvesten.

Mindst seks mennesker er blevet dræbt som følge af det voldsomme uvejr, og myndighederne opfordrer nogle steder folk til at blive hjemme og ikke trodse frostgrader og spejlglatte veje, skriver Bbc.co.uk.

I Mississippi og Alabama er der erklæret undtagelsestilstand, efter stormen har revet højspændingsledninger ned.

Omkring 1.400 flyvninger i hele landet blev onsdag aflyst, oplyser FlightAware ifølge Cnn.com. Og mere end 130 flyvninger torsdag er ligeledes blevet aflyst indtil videre.

Stormen bevæger sig mod New York og Maine, hvor der forventes at falde op mod en halv meter sne i løbet af de næste 24 timer. Det nationale vejrcenter har advaret om sigtbarhed nær nul i Buffalo, New York.

Byen Little Rock i Arkansas oplevede onsdag sin første juledag med sne i 83 år, og i nabostaten Oklahoma var store mængder sne skyld i, at 21 biler stødte sammen på en motorvej uden for Oklahoma City.

Tirsdag blev 34 tornadoer observeret i de sydlige stater Texas, Louisiana, Mississippi og Alabama.

Væltede træer har kostet to mennesker livet i Texas og Louisiana. Yderligere er der blevet rapporteret om flere dødsfald i trafikulykker på vejene i Oklahoma og Arkansas.

Mere end 200.000 mennesker menes ifølge Bbc.co.uk at være uden strøm.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.