En selvmordsbomber har dræbt mindst 28 personer i den pakistanske by Rawalpindi. Et tocifret antal mennesker er såret.

PAKISTAN: Mindst 23 personer er blevet dræbt under et selvmordsangreb i byen Rawalpindi nær Pakistans hovedstad Islamabad, oplyser lokale embedsmænd ifølge Sky News.

Yderligere 62 personer meldes såret under angrebet, som fandt sted omkring midnat natten til torsdag i et område, hvor en stor gruppe shiamuslimer var samlet for at fejre muslimernes hellige måned, Muharram.

Selvmordsbomberen udløste sin sprængladning, da han blev stoppet ved et sikkerhedstjek, fordi han forsøgte at trænge ind i et shiamuslimsk optog. Bomben var så kraftig, at den sprang hul i en nærtliggende moske. Den sendte også kropsdele ud til alle sider, og politiet måtte efterfølgende lede efter afrevne lemmer ved hjælp af lommelygter.

Politi og sikkerhedsstyrker var massivt til stede i området forud for eksplosionen, da en række topledere torsdag skal samles i Rawalpindi til topmødet for D8-gruppen, der består af en række store udviklingslande. Endnu har ingen taget ansvaret for selvmordsangrebet, som fandt sted blot få timer efter, at to andre selvmordsbomber eksploderede i storbyen Karachi, hvor mindst tre personer mistede livet.

Yderligtgående sunnimuslimske grupper med forbindelse til al-Qaeda har i de seneste måneder optrappet angrebene på Pakistans shiamuslimske mindretal, som de ikke betragter som ægte muslimer. Men det står endnu ikke klart, om det er en af de grupperinger, som også står bag det blodige angreb.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.