____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Kravet om en ny undersøgelse af Lockebie-attentatet mod et Pan Am-fly 1988 vokser. Abdelbaset al-Megrahi blev som den eneste dømt for terroraktionen, som fik flyet til at eksplodere over den skotske by Lockerbie med 270 dødsofre, men nu mener hans familie og efterladte til 24 terrorofre, at manden blev gjort til syndebuk af de libyske myndigheder. Det skriver Jyllands-Posten.

Al-Megrahi blev idømt livsvarigt fængsel i sagen i 2001, og afsonede indtil 2009 dommen i et skotsk fængsel. Da manden blev ramt af prostatakræft blev han løsladt og udvist til Libyen, fordi man vurderede, at han kun havde kort tid tilbage at leve i. Han døde i maj 2012.

I Storbritannien går mistanken nu på, at den iransk-støttede terror-organisation PFLP-GC stod bag terrorangrebet, og at al-Megrahi blot blev gjort til syndebuk, skriver Jyllands-Posten. Derfor er en ny efterforskning af sagen gået i gang, efter at den engelske premierminister David Cameron under et besøg i Tripoli sidste år fik de libyske myndigheders tilladelse til, at engelske efterforskere kan arbejde i Libyen

PFLP-GC er en udbrydergruppe fra terror-organisationen PFLP, som b.la. Blekingegade-banden støttede økonomisk i 80'erne. 

PFLP-GC forbindes også selv med flere terror-attentater. I maj 1989 blev fire medlemmer af PFLP-GC i Stockholm dømt for bombeattentatet i København i juli 1985, der kostede en 26-årig turist fra Algeriet livet, da en bombe sprang ved Northwest Orient Airlines kontor ved Vesterport.