Den indiske forretningsmand Mohammed Nisham blev onsdag kendt skyldig i drabet på sin egen sikkerhedsvagt. Han risikerer dødsstraf.
Den indiske forretningsmand Mohammed Nisham blev onsdag kendt skyldig i drabet på sin egen sikkerhedsvagt. Han risikerer dødsstraf. Foto: STRDEL

En indisk forretningsmand risikerer at blive dømt til døden efter, at han onsdag blev kendt skyldig i mordet på sin egen sikkerhedsvagt.

Den indiske forretningsmand Muhammad Nisham gik fuldstændig bersærk sidste år, da hans sikkerhedsvagt var lidt for langsom om at åbne porten til hans ejendom.

I et anfald af vanvittig raseri kørte Nisham ifølge Sky News ind i den chanceløse mand med sin bil, så han til sidst var klemt helt op mod en mur. Til sidst sprang den 39-årige rigmand ud af bilen og slog vagten med et jernrør. Vagtens kvæstelser var så alvorlige, at han døde et par uger senere.

Sagen har vakt stor opsigt i Indien, og onsdag kom så afgørelsen.

»Der var et kort retsmøde, og retten fandt den anklagede, Nisham, skyldig i mord,« forklarede adklager Udaya Bhanu bagefter og tilføjede:

»Vi har argumenteret for maksimum straf - døden.«

Det er langt fra første gang, den kontroversielle forretningsmand befinder sig på den forkerte side af loven.

Ifølge indiske The News Minute har Nisham præsteret at låse en kvindelig betjent inde i sin Rolls-Royce, mens hun foretog et rutinemæssigt tjek. Han blev anholdt, men senere løsladt mod kaution. Han har stadig ikke modtaget sin dom for den forseelse.

Den bil-fanatiske Nisham bragte også sindene i kog, da han lod sin ni-årige søn køre rundt i sin Ferrari. Det vakte især forargelse, at han optog en video af sønnens kørsel og lagde det på Youtube. Også her blev han anholdt og løsladt mod kaution. Han klarede delvist frisag ved at betale en bøde, men sagen er endnu ikke helt afsluttet.

Denne gang afviste Højesteret dog Nishams anmodning om løsladelse mod kaution med begrundelsen, at denne sag illustrerer, hvordan »de rige er blevet fuldstændige egoistiske og storhedsvanvittige.«

Strafudmålingen ventes af falde torsdag.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.