Lyt til artiklen

Den tidligere præsident Bill Clintons gamle sag om en praktikanten i Det Hvide Hus, Monica Lewinsky, og deres mulige sexleg bider nu endnu engang Hillary Clinton i knæhaserne.

For efter den tidligere demokratiske præsidentkandidat tabte præsidentvalget til republikaneren Donald Trump, er hun nu udsat for endnu en ydmygelse. Politikeren senator Jason Rapert forsøger nu at ændre lovgivningen, så den største og travleste lufthavn i Bill Clintons hjemstat Arkansas ikke længere skal være opkaldt efter Bill og Hillary Clinton, skriver Reuters.

Med et politisk udspil vil han forbyde, at offentlige bygninger kan være opkaldt efter nulevende personer, som har været folkevalgt til et offentligt embede 10 år før, bygningen er blevet opført.

Og selvom Clinton-parret slet ikke er nævnt i udspillet, så tøver ophavsmanden ikke med at kommentere på, hvad der er baggrunden for hans forslag.

»Vi har en præsident, som blev anklaget for at have en affære med en praktikant i det Ovale Kontor,« siger Jason Rapert, som er en af de mest konservative politikere i Arkansas.

Bill Clinton blev i 1998 anklaget for at lyve om, at han skulle have haft et seksuelt forhold til Monica Lewinsky, men blev aldrig dømt for det, og alligevel bruger den republikanske politiker sagen som baggrund for, at lufthavnen ikke skal være opkaldt efter parret.

Jason Rapert har forklaret, hvordan han har udformet forslaget, fordi han er stødt på flere borgere, som har udtrykt 'ubehag' ved, at den største lufthavn er opkaldt efter Clinton-parret.

Embedsmænd i byen har nægtet at ændre navnet på lufthavnen, så nu forsøger den konservative politiker sig med i stedet at ændre på lovgivningen.