Lyt til artiklen

»Jeg kommer til at blive jeres værste mareridt.«

Endnu er intet afgjort i delstaten Arizona i forbindelse med det amerikanske midtvejsvalg, men den Trump-støttede guvernørkandidat Kari Lake har vakt opsigt med nye udtalelser om, hvad der kommer til at ske, hvis hun vinder.

Det skriver The Guardian.

I forvejen har Kari Lake vakt opsigt ved gentagne gange at komme med de samme påstande som den tidligere præsident Donald Trump vedrørende præsidentvalget for to år siden: Nemlig at der – ifølge hende – skulle have fundet svindel sted.

Kari Lake.
Kari Lake. Foto: OLIVIER TOURON
Vis mere

Flere har spået, at der kan være mulighed for, at hun vil stille op som vicepræsidentkandidat ved siden af Donald Trump, hvis han – som flere forventer – annoncerer, at han stiller op som præsidentkandidat igen.

Da Kari Lake, der tidligere har arbejdet som tv-vært, blev spurgt ind til de forlydender tirsdag, afviste hun det dog:

»Vi har talt om det her før. Jeg har besvaret dette spørgsmål. Jeg vil ikke kun være guvernør i Arizona i fire år, jeg kommer til at have to valgperioder,« sagde hun.

Derefter kom hun med den opsigtsvækkende udtalelse:

»Jeg kommer til at være jeres fricking værste mareridt i otte år,« sagde hun og fortalte, at hun vil reformere medierne i landet:

»Vi vil gøre jer alle til journalister igen, så forbered jer. Det bliver otte sjove år. Jeg kan ikke vente med at arbejde sammen med jer.«

Kari Lake har tidligere været vært på tv-programmet 'The Apprentice' på NBC. Derudover har hun også været ansat som vært på kanalen KSAZ-tv, der er et Fox-tilknyttet tv-selskab i Phoenix.

Mange amerikanerne holder i øjeblikket vejret i forbindelse med tirsdagens midtvejsvalg – som afgør, hvem der har flertal i USAs parlament, Kongressen, som består af to kamre: Senatet og Repræsentanternes Hus.

Før valget havde Demokraterne flertallet i Repræsentanternes Hus og det smallest mulige flertal i Senatet.

Du kan følge vores livedækning af valget og valgresultaterne i vores liveblog lige HER.