Knivstikkeri med fire forurettede mandag i en kirke i Sydney efterforskes ifølge premierminister som terror.

Mandagens knivstikkeri i en kirke i det vestlige Sydney i Australien betragtes som en "terrorhændelse".

Det oplyser Chris Minns, premierministeren i delstaten New South Wales, som Sydney ligger i, på et pressemøde tirsdag morgen lokal tid ifølge ABC News.

- Beslutningen (om at betragte hændelsen som terror, red.) blev bekræftet af politikommissæren klokken 02.00 i nat, siger Minns.

Mandag aften lokal tid blev fire personer inklusive en præst stukket med kniv i kirken Christ The Good Sheperd Church i forstaden Wakeley.

De fire forurettede har fået behandling for stiksår, men har ifølge politiet ikke fået livstruende skader.

En 15-årig dreng er blevet anholdt efter hændelsen.

Wakely ligger omkring 30 kilometer fra det centrale Sydney.

At politiet betragter hændelsen som terror har betydning for politiets tilgang til efterforskningen.

Politikommissær Karen Webb fortæller på pressemødet, at gerningsmanden var kendt af politiet. Men han var ikke på nogen terrorliste.

Ifølge Webb udtalte gerningsmanden sig om religion, da han nærmede sig præsten.

- Vi mener, at visse faktorer peger på, at der er tale om religiøs ekstremisme, siger Webb ifølge ABC News.

En stor gruppe mennesker stimlede kort efter angrebet sammen foran kirken. De kastede ifølge øjenvidner sten efter politiet og krævede at se gerningspersonen.

Politiet så sig nødsaget til at bruge peberspray og presse grupperne væk fra kirken. Mere end 100 politifolk blev kaldt til stedet for at håndtere optøjerne.

- Det er komplet uacceptabelt, og dem, der deltog i optøjerne, kan forvente, at vi kontakter dem, siger Webb på tirsdagens pressemøde ifølge ABC News.

Knivstikkeriet i kirken kommer, blot få dage efter at seks personer blev dræbt i et knivstikkeri i et indkøbscenter i Sydney.

Lørdag blev seks mennesker dræbt med kniv i indkøbscenteret Westfield i området Bondi Junction. Den 40-årige gerningsmand blev skudt og dræbt af en betjent.

Mike Burgess, generaldirektør i den australske efterretningstjeneste, har mandag ifølge nyhedsbureauet AFP udtalt, at trusselsniveauet i landet er uændret efter angrebet i kirken.

/ritzau/